Πέμπτη 28 Απριλίου 2016

Οι ΗΠΑ δείχνουν την έξοδο στον Τσίπρα

H συζήτηση ήταν ιδιωτική και οπωσδήποτε έπρεπε να παραμείνει ιδιωτική, και ως μέτοχος του διεθνούς οργανισμού οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται γι’ αυτό…
O Αμερικανός υφυπουργός Οικονομικών Nathan Sheets μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της...
Βουλής δεν μπορούσε να εκφράσει με πιο σαφή τρόπο την οργή των ΗΠΑ για τις Υποκλοπές των συνομιλιών των στελεχών του Ταμείου και την διάρροή τους στον ιστότοπο Wikileaks. Μία προς μία οι λέξεις του Αμερικανού ακούγονται σαν μαρτυρικό σφυροκόπημα σε συγκεκριμένους αποδέκτες.
Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ήδη παρελθόν για τους Αμερικανούς, όσο για την Μέρκελ τον αντιμετωπίζει πλέον όπως τον Αντώνη Σαμαρά τον χειμώνα του 2014. Τότε που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν τον Αλέξη Τσίπρα να καλπάζει προς την εξουσία. Ο Ελληνας πρωθυπουργός κατάφερε να χάσει την εμπιστοσύνη τόσο της Μέρκελ όσο και της Λαγκάρντ. Ο ίδιος γνωρίζει πως ο χρόνος μετράει αντίστροφα. Σε μια απέλπιδα προσπάθεια έριξε στο γήπεδο των διαπραγματεύσεων τον Χουλιαράκη ο οποίος με το κοστούμι και την γραβάτα του είναι οικεία φιγούρα στους δανειστές αδειάζοντας τον Τσακαλώτο. Μόνο που πλέον είναι πολύ αργά. Oι δανειστές θα προσπαθήσουν να τρενάρουν όσο περισσότερο γίνεται το Eurogroup και το πιο πιθανό είναι κι αυτό να οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Είναι σχεδόν αδιανόητο να δεχθεί το ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει σφυρίζοντας αδιάφορα στο πρόγραμμα διάσωσης μιας χώρας την οποία υποπτεύεται ότι παρακολουθεί τις συνομιλίες των στελεχών του. Είναι υπόθεση γοήτρου και κύρους για το Ταμείο. Πόσο μάλλον όταν η ελληνίδα κυβερνητική εκπρόσωπος επιτίθεται με σφοδρότητα στο Ταμείο εκφράζοντας προφανώς τις θέσεις του Μαξίμου.
Εδώ ταιριάζει γάντι το λαικό επιφώνημα
-Που πας ρε Καραμήτρο;
Οσο για το δημοψήφισμα στην Αγγλία δεν υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος για να ξορκίσουν το φάντασμα του Βrexit από την εικόνα χιλιάδων Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων να κλαίνε στην πλατεία Κλαυθμώνος επειδή η κυβέρνηση δεν είχε λεφτά να πληρώσει τους μισθούς τους. Στο μεταξύ όλα τα διεθνή ΜΜΕ θα κάνουν λόγο για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδό της από το ευρώ. Μια Ελλάδα στα 4 με το ένα πόδι έξω από το ευρώ.
Για τους δανειστές το σενάριο των στεγνών ταμείων του ελληνικού κράτους και η αδυναμία του να πληρώσει τον στρατό των δημοσίων υπαλλήλων είναι πλέον ευχής έργον. Τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Γερμανοί θα έβλεπαν με χαρά μια τέτοια εξέλιξη που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν παραδειγματισμός για εκείνα τα κράτη που θα τολμούσαν να έχουν συμπεριφορές αντίστοιχες με εκείνη της χώρας μας. Η βαλίτσα της αξιολόγησης θα πάει πολύ μακριά και κάπου στα μέσα Ιουλίου θα γίνει επίσημα και 4ο Μνημόνιο…
http://kourdistoportocali.com/read-this/kp-677/

Δεν υπάρχουν σχόλια: