Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Ποιοι και γιατί υποκινούν τους μετανάστες

ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΩΝ… ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ

Η αστυνομία βρίσκεται στο κυνήγι αλληλέγγυων ομάδων, μέλη των οποίων φαίνεται πως υποκίνησαν τους πρόσφυγες στις χθεσινές διαδηλώσεις που είχαν ως αποτέλεσμα τα πρωτοφανή επεισόδια στην Ειδομένη.
Αιτία για τα πρωτοφανή σε χρονική διάρκεια, αλλά και βία επεισόδια φαίνεται ότι... ήταν η υποκίνηση των προσφύγων από ορισμένους – με άγνωστα μέχρι στιγμής κίνητρα- κύκλους να επιχειρήσουν να περάσουν τα σύνορα με την ΠΓΔΜ.
Η δράση ορισμένων αυτών των ομάδων που το τελευταίο διάστημα βρίσκονται στους χώρους παραμονής προσφύγων και μεταναστών και τους καλούν σε «ανυπακοή» φαίνεται πως πλέον είναι ανεξέλεγκτη, αφού σε κάθε ευκαιρία δυναμιτίζουν την ήδη εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί.
Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ εστιάζει την έρευνά της σε διάφορες ομάδες ατόμων ευρωπαϊκής καταγωγής που περιφέρονται καθημερινά στους χώρους του πρόχειρου προσφυγικού καταυλισμού ισχυριζόμενοι ότι ανήκουν σε ομάδες «αλληλεγγύης» προς τους πρόσφυγες. Πρόκειται για άτομα που έχουν έρθει από χώρες του εξωτερικού, κυρίως από Γερμανία και Ισπανία, διαθέτουν ευρωπαϊκά διαβατήρια.

Διαβάστε επίσης: 
Πρωτοφανές: Σκοπιανοί αστυνομικοί επέβαλλαν την τάξη σε ελληνικό έδαφος [Video]

Δεν υπάρχουν σχόλια: