Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΕΙ Ο ΜΠΟΥΣ! Γιατί ο Ρώσος πρόεδρος του έβαλε τα γυαλιά!

Άγνωστα περιστατικά από την εποχή που ήταν πρόεδρος αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος.
Ήταν το 2007, όταν δύο Μπους- ο πρώην και νυν τότε πρόεδρος των ΗΠΑ- και o Πούτιν βρέθηκαν στην ίδια βάρκα και πήγαν για ψάρεμα.
«Στις αρχές του...
2007, πήρα τηλέφωνο τον μπαμπά και του ζήτησα να καλέσουμε τον Βλαντιμίρ Πούτιν στο Walker’s Point (σ.σ. το εξοχικό της οικογένειας Μπους στο Κένεμπουνκπορτ, του Μέιν)», γράφει ο Μπους, διηγούμενος τη φιλοξενία που παρείχαν στον Ρώσο πρόεδρο, για ένα διήμερο ψαρέματος και συζητήσεων για τα πυραυλικά αμυντικά συστήματα στην Πολωνία και την Τσεχία.
Ο πρεσβύτερος Μπους ενθουσιάστηκε με την ιδέα και την 1η Ιουλίου του 2007 ο Πούτιν έφτασε στις ΗΠΑ. «Ο μπαμπάς τον υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο του Νιου Χαμσάιρ και τον συνόδευσε με ελικόπτερο στο Walker’s Point. Μετά μας πήγε βόλτα με ένα ταχύπλοο», γράφει ο Μπους. «Αρχικά ο Πούτιν τρόμαξε με την ιδέα ενός 83χρονου πρώην προέδρου στο τιμόνι ενός σκάφους που κινούνταν με μεγάλη ταχύτητα, αλλά τελικά του άρεσε η βόλτα. Το επόμενο πρωί, κάναμε μεγάλη συζήτηση για τα πυραυλικά συστήματα και μετά πήγαμε για ψάρεμα», γράφει ο Μπους.
US President George W Bush with Russian President Vladimir Putin in Kennebunkport Maine
Εκεί, ο Πούτιν τους… έβαλε τα γυαλιά. «Ο Πούτιν ήταν ο μόνος που έπιασε κάτι», παραδέχεται ο Μπους, ενώ όπως δείχνουν και οι φωτογραφίες από εκείνη την επίσκεψη, ο Ρώσος δεν παρέλειψε να σηκώσει ως… τρόπαιο το ψάρι, για τους φωτογράφους που ήταν στην ακτή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: