Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Ο ανίκητος Μολώχ της... ανικανότητας

Ο μηχανισμός που υποθήκευσε το μέλλον, εκποίησε το παρελθόν και καταστρέφει το παρόν των Ελλήνων αποκαλείται «κράτος». 

Αυτό εκδηλώνει την ισχύ και την ύπαρξή του μόνο όταν πρόκειται να κατασχέσει τον χρόνο και τα χρήματα των πολιτών για να τα προσφέρει στους ξένους επικυρίαρχους και τους ντόπιους συνεργάτες τους. 

Οι φορολογούμενοι πληρώνουν όσα έχουν και δεν έχουν για να... ταΐζουν τον Μολώχ της ανικανότητας, του μισελληνισμού και της ξενοδουλίας.

Απόδειξη των προαναφερθέντων είναι το δημοσίευμα της «κυριακάτικης δημοκρατίας» που αναφέρεται στην οδό του μαρτυρίου στην οποία βαδίζουν 330.000 απόμαχοι της εργασίας, οι οποίοι «περιμένουν (μάταια) τρία χρόνια για τη σύνταξή τους».
Συγκεκριμένα, η εφημερίδα μας αποκαλύπτει ότι «ξεπερνούν τις 330.000 οι συντάξεις και τα εφάπαξ που βρίσκονται σε αναμονή έως και τρία έτη, ταλαιπωρώντας δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά, τα οποία αναγκάζονται να φυτοζωούν με την προσωρινή σύνταξη που λαμβάνουν. Το "κρυφό" χρέος που έχει δημιουργηθεί από όλα τα ασφαλιστικά ταμεία φτάνει στα επίπεδα των 4 δισ. ευρώ».
Φυσικά, όσα λόγια έχουν ακουστεί κατά καιρούς για «πλήρως μηχανογραφημένο σύστημα υπολογισμού και απονομής των συντάξεων», για «διαδικασίες εξπρές» και για «τέλος στην ταλαιπωρία των ασφαλισμένων» ήταν φληναφήματα, που διαλύθηκαν σαν νέφη σε καταιγίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το βασανιστήριο που περνούν οι... υποψήφιοι συνταξιούχοι, οι οποίοι αθροίζουν ένσημα ασφάλισης από δύο ή περισσότερα Ταμεία, είναι μεγαλύτερο, ενώ τα ίδια και χειρότερα βιώνουν όσοι αναμένουν στο ακουστικό τους για να λάβουν το περιπόθητο εφάπαξ.


Φυσικά, όλη αυτή η ταλαιπωρία, η στυγνή οικονομική εκμετάλλευση και η αδικία εις βάρος του συνόλου του πληθυσμού (πλην της ολιγάριθμης κάστας των πολιτικών και των ισχυρών) θα σταματήσουν, όταν τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι δημιούργησαν και συντήρησαν τον σαδιστικά βραδύ και δυσκίνητο μηχανισμό υπολογισμού και απονομής συντάξεων. Οσο οι αυτουργοί παραμένουν ατιμώρητοι, το μήνυμα που περνάει στο εσωτερικό και το εξωτερικό της χώρας είναι ότι οι πολίτες θεωρούνται αναλώσιμοι και η αδικία θριαμβεύει στον τόπο μας.

δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια: