Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Έντονο παρασκήνιο για την επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου σε Αθήνα και Άγιον Όρος

Μέσα στους επόμενους μήνες, το πιθανότερο τον Μάιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει έντονο παρασκήνιο για τις λεπτομέρειες που θα καθορίσουν το «αν» και κυρίως το «πότε» θα έρθει ο Ρώσος Πρόεδρος στην Ελλάδα. Πάντως όλα δείχνουν ότι... το αργότερα μέσα στον ερχόμενο Μάιο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα ενώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα επισκεφθεί και το Άγιον Όρος.
Από σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη πραγματοποιεί διήμερο ταξίδι στη Μόσχα στα πλαίσια του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Ωστόσο πληροφορίες θέλουν την κα Γεροσβασίλη να έχει επαφές με Ρώσους αξιωματούχους προκειμένου να προετοιμαστεί το μεγάλο ταξίδι του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.
Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας με τον εκπρόσωπο του Ρώσου Προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, στο Κρεμλίνο.
Με αφορμή την επίσκεψή της στη Μόσχα η κα Γεροβασίλη παραχώρησε συνέντευξη στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «RIA NOVASTI» αποκαλύπτοντας τα εξής: «Επίκειται η επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν στη χώρα μας. Δεν έχουν, ωστόσο, οριστεί ακριβώς οι ημερομηνίες. Γίνονται συζητήσεις. Θεωρούμε ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για την ευρύτερη περιοχή, είναι σημαντικές αυτές οι συζητήσεις και η ανταλλαγή απόψεων. Η χώρα μας ακολουθεί μια πολυδιάστατη ενεργητική εξωτερική πολιτική με στόχο τη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή. Η χώρα μας είναι ευρωπαϊκή χώρα, είναι μεσογειακή χώρα, είναι βαλκανική χώρα, αλλά και μέρος της ευρύτερης παρευξείνιας περιοχής. Αυτές οι συνομιλίες κατά την επίσκεψη του Προέδρου Πούτιν θα αποτελέσουν εξαιρετικά σημαντικό γεγονός. Και θα γίνουν συζητήσεις και όσον αφορά την περεταίρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων και των ενεργειακών και όλων όσων προαναφέραμε».

Νωρίτερα τη Δευτέρας η κ. Γεροβασίλη, παρευρέθηκε στα εγκαίνια της έκθεσης «Άθως. Το “Αγιον Όρος», στη Ρωσική Κρατική Δούμα, έκθεση που διοργανώνεται στα πλαίσια του Αφιερωματικού Έτους Ελλάδας-Ρωσίας 2016. Η κυβερνητική εκπρόσωπος συνεχάρη τους διοργανωτές της έκθεσης, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έκθεση φωτογραφίας και χαλκογραφιών από τις συλλογές της Αγιορείτικης Φωτοθήκης και Πινακοθήκης.

Την Τρίτη, η κ. Γεροβασίλη θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές συνέδριο που διοργανώνει το τμήμα Βυζαντινής και Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λομονόσωφ, με θέμα: «Ο Ελληνικός Παραδοσιακός Πολιτισμός στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού». Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, η Όλγα Γεροβασίλη θα συναντηθεί με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: