Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

«ΜΥΡΙΣΕ» ΕΚΛΟΓΕΣ; Τι δείχνει η «βροχή» από τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ


Όπως λένε παλαιοί πολιτικοί «ψημένοι» σε τακτικισμούς, όταν μια κυβέρνηση δεν τα βλέπει καλά και ετοιμάζεται για αναμετρήσεις, που δεν μπορεί να αποφύγει, καταφεύγει σε τροπολογίες και φωτογραφικές διατάξεις.

Η κυβέρνηση μάλιστα ΣΥΡΙΖΑ, που βλέπει να καταρρέουν τα ποσοστά της...
 μπροστά στο δεδομένο της ψήφισης φορολογικού και ασφαλιστικού με μέτρα της τάξεως των 5,4 δις, όπως λένε οι γνωρίζοντες, ετοιμάζει γραμμή άμυνας προκειμένου να μην διαλυθεί στα εξ’ ων συνετέθη καθώς ήδη υπάρχουν τρεις μεγάλες ομάδες . 
Η πρώτη είναι η προσωπική ομάδα του κ. Τσίπρα, που τον ακολουθεί κατά πόδας και συμφωνεί με όλα τα ηρωικά και εκβιαστικά διλήμματα που βάζει και προς το σύνολο των βουλευτών του αλλά και προς την κοινωνία. 
Η δεύτερη ομάδα είναι το αντάρτικο των πέντε έξι υπουργών και άλλων τόσων βουλευτών που από την μια συμφωνούν με όλα όσα γίνονται, βάζοντας την υπογραφή τους αλλά κρατούν και την σημαία της επανάστασης. 
Η τρίτη ομάδα είναι αυτή που δυσκολεύεται να «καταπιεί» τα νομοσχέδια ωστόσο επειδή το «βουλευτιλίκι» κανείς δεν το μίσησε , πρέπει να κάνει και ορισμένα ρουσφέτια ακόμη και με φωτογραφικές διατάξεις που φυσικά θα λύσουν διάφορα προβλήματα συντρόφων!

Με τέτοιες ,όμως, μεταρρυθμίσεις οι θεσμοί θα συζητούν την αξιολόγηση όχι μόνο μέχρι το καλοκαίρι αλλά θα μας πιάσει χειμώνας. 

Έτσι, όταν τον Ιούλιο οι δόσεις των τοκοχρεολυσίων θα πρέπει να πληρωθούν αλλά οι θεσμοί δεν θα έχουν «ανοίξει το πουγκί» δεν αποκλείεται ο κ.Τσίπρας να προχωρήσει στο επόμενο εκλογικό δίλημμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: