Δευτέρα 4 Απριλίου 2016

Οι κρυφοί στόχοι του Τσίπρα – Γιατί «σήκωσε» αντάρτικο κατά του ΔΝΤ

Για «κρυφούς στόχους» κατηγορεί η Νέα Δημοκρατία την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, σε σχέση με την «έκρηξη» αναφορικά με τις διαρροές των Wikileaks.

Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Πρωθυπουργός έχει τριπλό στόχο, τον οποίο δεν ομολογεί:

1. Επιδιώκει να «ξεφορτωθεί» το ΔΝΤ από την διαπραγμάτευση, προκειμένου να πετύχει ελαφρύτερο πρόγραμμα.
2. Θέλει να συσπειρώσει τον κορμό του ΣΥΡΙΖΑ καθώς γνωρίζει ότι παρακάτω έρχονται πολύ δύσκολα μέτρα. Το «αντάρτικο» κατά του – σημειολογικά - «κακού ΔΝΤ» αποτελεί μια καλή ευκαιρία, θεωρούν στη Συγγρού.
3. Χτίζει «άλλοθι» για τα σκληρά μέτρα που ακολουθούν. Οπως εξηγούν «γαλάζια» στελέχη, ο Αλέξης Τσίπρας είναι πιθανόν να ανεβάζει τους τόνους έναντι του ΔΝΤ προκειμένου να βγει εκ των υστέρων και να αιτιολογήσει την πίεση που δέχθηκε για όποια επιπλέον μέτρα ληφθούν.


Σχόλιο Ε Μ ΠΡΟ Σ: Στο ίδιο έργο θεατές, με τον ίδιο ερασιτεχνικό και ανίκανο θίασο-μπουλούκι.
Ο κ. Τσίπρας, θέλει πάλι να δημιουργήσει συνθήκες κινδύνου “εθνικής καταστροφής”, για να δικαιολογήσει την αναδίπλωση του και να (ξανά)πει “έδωσα μαχητικά και αταλάντευτα τον καλό αριστερό αγώνα, αλλά....”. 
Και ή να εφαρμόσει το μνημόνιο στο οποίο “δεν πιστεύει”, ή 

να καταφύγει “ηρωικά” σ' εκλογές. Τις οποίες απέκλεισε την περασμένη Τρίτη στην Βουλή, αλλά το ίδιο είχε κάνει και πέρσι τον Ιούλιο... 

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: