Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

«ΒΟΜΒΑ» ΛΑΓΚΑΡΝΤ: «Πλεόνασμα με ηρωικές προσπάθειες των Ελλήνων»!

Να «τρέξουν» για να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση, κάλεσε Ελλάδα και Ευρώπη η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Το τελευταίο που χρειάζεται η Ελλάδα είναι καθυστέρηση», τόνισε η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση στο...
πλαίσιο συνέντευξης τύπου. «Σε αυτό συμφωνώ απόλυτα με την ελληνική κυβέρνηση», τόνισε.
Όπως είπε η Κριστιν Λαγκάρντ «χρειάζονται πραγματικοί και ρεαλιστικοί αριθμοί καθώς και υλοποιήσιμα μέτρα». Το πρόγραμμα πρέπει να δουλέψει σε δυο σκέλη, να είναι ρεαλιστικό και βιώσιμο, σημείωσε επαναλαμβάνοντας την πάγια θέση του Ταμείου.
«Είδηση» πάντως έβγαλε η επικεφαλής του Ταμείου απαντώντας σε ερώτηση για το εάν είναι ρεαλιστικό να ζητείται από την Ελλάδα πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ.
Η Κρ. Λαγκάρντ τόνισε ότι το σχόλιο για ρεαλισμό αναφορικά με την Ελλάδα σχετίζεται με τους στόχους. Όπως είπε το πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ ίσως να μπορεί να επιτευχθεί βραχυπρόθεσμα με «ηρωικές προσπάθειες» από την Ελλάδα και το λαό. Είμαστε σκεπτικοί γι’ αυτό αλλά περιμένουμε να δούμε τι προτείνεται, συμπλήρωσε.
Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι αυτό δεν μπορεί να διατηρηθεί για δεκαετίες. «Αυτό δεν θα συμβεί», είπε χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό κρατάω μια διαφορετική γραμμή μεταξύ βραχυπρόθεσμων στόχων και μεσο-μακροπρόθεσμων.

Nα μην διαλυθεί ο δεσμός ΕΕ-Μεγάλης Βρετανίας

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την Πέμπτη την προσωπική της ελπίδα ότι ο γάμος της Βρετανίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα διαλυθεί.
Η σημασία της διατήρησης της ενότητας της Ευρώπης είναι κάτι που έχει υποτιμηθεί, σημείωσε η ίδια σε συνέντευξη τύπου.
Όσον αφορά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η κ. Λαγάρντ σημείωσε πως υπάρχει ανάκαμψη και ο κόσμος δεν είναι πλέον σε κρίση. Το κλίμα φαίνεται να βελτιώνεται και ορισμένες χώρες αναπτύσσονται, αλλά σε κάποιες περιοχές όμως η ανάκαμψη είναι αργή και εύθραυστη, σημείωσε.
Όπως επισήμανε, δεν είναι αρκετή η ανάκαμψη για να μειώσει τα χρέη και να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο. Υπάρχει ο φόβος ότι οι φτωχοί και οι μεσαίοι μένουν πίσω, εκτίμησε.
Το Reuters μεταδίδει ότι η κ. Λαγκάρντ υποστήριξε ακόμα ότι το Ταμείο θα κάνει περισσότερα το 2016 για να βοηθήσει τα μέλη του να επιτύχουν τους στόχους για την οικονομική ανάπτυξη, συμπεριλαμβανομένης της διάθεσης περισσότερων πόρων για τις ευάλωτες χώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: