Σάββατο 16 Απριλίου 2016

Κάνατε τη χώρα Banana Republic

Τσίπρας: Υπερασπίζεστε τους πλούσιους -Μητσοτάκης: Κάνατε τη χώρα Banana Republic«Εγώ υπερασπίζομαι τα συμφέροντα της χώρας και τα συμφέροντα της χώρας δεν ταυτίζονται με τα δικά σας. 

Το συμφέρον της χώρας επιβάλλει να φύγετε μία ώρα αρχύτερα. 

Η υστεροφημία σας κ. Τσίπρα είναι εξασφαλισμένη: θα μείνετε στην ιστορία ως ο πρωθυπουργός των κλειστών συνόρων και των κλειστών τραπεζών»...

Από την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή
Θα μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;
Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στην επίθεση Τσίπρα για την προσφυγή των κκ Κουμουτσάκου και Σαμαρά στη Δικαιοσύνη: «Θα πρέπει να είσαστε πολύ απελπισμένος για να αφιερώσετε 20 λεπτά γι αυτό. Θα μας απαγορεύσετε να προσφεύγουμε στη Δικαιοσύνη; ποιό είναι το επόμενο βήμα, να μας φυτέψετε τρία μέτρα κάτω από το χώμα;», ρώτησε ο κ. Μητσοτάκης προκαλώντας τα χειροκροτήματα της κοινοβουλευτικής του ομάδας.
Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι θα ψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψηφίζει την πρόταση της ΝΔ για εξεταστική για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης που να διερευνήσει τις ευθύνες για τις κλειστές τράπεζες και για το αν υπήρχε σχέδιο για grexit.
«Κάθε μέρα που περνά η Ελλάδα θυμίζει Banana Republic, γιατί εκεί την φέρατε την χώρα, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος προς τον Αλέξη Τσίπρα.
Αναφερόμενος στην διαπραγμάτευση υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση υποβάλλει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στο μαρτύριο της σταγόνας. Κάθε εβδομάδα που περνά η θέση της χώρας επιδεινώνεται και το δελτίο κοινωνικής θυέλλης εντείνεται».

Επανήλθε στην πρότασή του για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο λέγοντας: «Δεν τη θέλετε αυτή την Επιτροπή γιατί τρέμετε τις αποκαλύψεις, γιατί επαναλαμβάνετε την καταστροφή του 2015, δεν μαθαίνετε από τα λάθη σας».
«Είσαστε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους»
Η ΝΔ θα υπερψηφίσει την Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, δήλωσε στην Βουλή ο πρόεδρος της ΝΔ αν και διευκρίνισε ότι διαφωνεί και με τη συγκυρία που έρχεται το θέμα, αλλά και για τον περιορισμένο χρόνο, καθώς και για την συσχέτιση των δύο θεμάτων που είναι διαφορετικά μεταξύ τους.
«Έχετε μετατρέψει τη Βουλή σε ένα πλυντήριο για να ξεπλένετε τις ανομίες των στελεχών σας», κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και προσέθεσε: «Είστε προκλητικός. Κλείσατε την υπόθεση του κ. Σταθάκη που ξέχασε να δηλώσει 2 εκατομμύρια ευρώ και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε κατά της άρσης ασυλίας του κ. Σταθάκη για τη διαχείριση των κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης».
Είπε, επίσης, ότι κ. Τσίπρας με τις παρεμβάσεις του για στελέχη της ΝΔ και τις συνεχείς αναφορές τα στοχοποιεί και προκαταλαμβάνει τη Δικαιοσύνη.
Αναφερόμενος στο θέμα των δανείων των κομμάτων είπε: «Εσείς παίρνατε μεγάλα δάνεια όταν ήσασταν κόμμα του 3%. Έχετε το θράσος να κατηγορείτε εμάς, όταν η πρώτη μου ενέργεια ήταν να παρουσιάσω δημόσια τα οικονομικά του κόμματος». Και προσέθεσε: «Έχω καταθέσει αναλυτικό πρόγραμμα εξυγίανσης της ΝΔ. Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η ΝΔ θα μειώσει τις ανάγκες της από 8 εκατ. ευρώ στα 2,5 εκατ. ευρώ και θα βασιστεί σε συνδρομές των 440.000 μελών της. Εσείς γιατί δεν παρουσιάζετε τα δικά σας οικονομικά; Πώς χρηματοδοτήσατε τις δύο προεκλογικές σας εκστρατείες; Εμείς αποκαλύψαμε τις πηγές μας κάνετε το ίδιο κι εσείς».
Σημείωσε ακόμη ότι τα δάνεια προς τα ΜΜΕ είναι επιχειρηματικά δάνεια που εμπίπτουν στον έλεγχο και την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδας. Ο συσχετισμός των δανείων των κομμάτων και των ΜΜΕ είναι εκτός λογικής, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικά θέματα. Απέδωσε δε την πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή στη δημιουργία εντυπώσεων και στην προσπάθεια να κουκουλώσει την απουσία του κράτους από την Ειδομένη μέχρι τις φαβέλες στο λιμάνι του Πειραιά.
«Είσαστε κυβέρνηση λαϊκισμού και ψεύδους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «την ώρα που ετοιμάζεστε να φέρετε μέτρα 5,5 δισ. ευρώ υπογράφετε διακηρύξεις κατά της λιτότητας. Θέλοντας να ξεφύγετε από τις αντιφάσεις της πολιτικής σας προσφεύγετε στην Εξεταστική για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ».
Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η χώρα
«Αφήστε κάτι όρθιο πριν φύγετε. Γιατί θα φύγετε, αλλά το ερώτημα είναι πόση ζημιά θα έχετε κάνει στον τόπο. Γιατί κάθε μέρα που περνά το αίτημα για εκλογές γίνεται πιο ισχυρό. Η κοινωνία ασφυκτιά, οι πολίτες απαιτούν να λειτουργήσει το κράτος, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Μόνο οι εκλογές μπορούν να προσφέρουν το οξυγόνο που χρειάζεται η χώρα. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε στους ώμους μας ακόμη και τις δικές σας ευθύνες. Έχω πλήρη συναίσθηση του τι αναλαμβάνουμε».
Ποιος σας χρηματοδότησε σε τρεις εκλογικές εκστρατείες
Γιατί δεν παρουσιάζετε τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ  όπως έκανα εγώ με τα στοιχεία της ΝΔ; Σας προκαλώ Μιλήστε για τα χρέη σας, για τις υποχρεώσεις σας και πείτε μας κυρίως πως χρηματοδοτήσατε κ. Τσίπρα τις τρεις εκλογικές εκστρατείες που εσείς προκαλέσατε; Πόσο στοίχισαν οι τελευταίες εκλογές, οι επικοινωνιακές υπερπαραγωγές σας; Ποιος τις  χρηματοδότησε; Δεν υπήρχε κολώνα στην Αθήνα που να μην υπήρχε αφίσα του ΣΥΡΙΖΑ; Πείτε μας πως τα χρηματοδοτήσατε όλα αυτά;" είπε ο πρόεδρος της ΝΔ απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.
"Εμείς σας αποκαλύψαμε τις δικές μας πηγές. Κάντε κι εσείς το ίδιο και μην μας κουνάτε το δάχτυλο της ηθικής. Ασχοληθείτε πρώτα με τα του οίκου σας", πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. 
Στον ελεύθερο χρόνο σας φτιάχνατε καφέ στους διαπλεκόμενους 
Ο Πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών. Μας είχατε προϊδεάσει με διαρροές ότι θα κάνετε συγκλονιστικές αποκαλύψεις. Και δεν είπατε τίποτα. Και ακόμα ηχεί στ' αυτιά μας η στεντόρεια φωνή του κ. Δραγασάκη όταν ήταν στην αντιπολίτευση ότι η κυβέρνηση θα αποκαλύψει τα ονόματα της διαπλοκής. Μάθαμε ακόμα ότι στον ελεύθερο χρόνο σας φτιάχνατε καφέ στους διαπλεκόμενους που εσείς καταγγέλλετε!
Η δευτερολογία Μητσοτάκη 
«Πόση λίστα Λαγκάρντ και πόσους Παπασταύρου μπορεί να καταναλώσει η κοινωνία; Θα απαντήσει η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη, κανείς δεν είναι ένοχος μέχρι να καταδικαστεί να τελειώσει αυτό το παραμύθι. Ο κ. Παπασταύρου έχει προσφύγει στα δικαστήρια έχει εκδικαστεί η υπόθεσή του; Να τελειώνει αυτό το παραμύθι» ανταπάντησε στη δευτερολογία του ο πρόεδρο της ΝΔ.
«Έχετε εξετάσει το ενδεχόμενο ότι οποιοσδήποτε προσφύγει στη Δικαιοσύνη μπορεί να αθωωθεί, Πολιτικολογώντας μια υπόθεση ασκείται έμμεση πίεση στο δικαστήριο και δεν την αφήνετε να αποφασίσει ελεύθερα» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης. Δήλωσε δε ότι έπρεπε να αρθεί η άρση ασυλίας του Γιώργου Σταθάκη.  «Συμφωνώ με τα πιο πολλά –διαρθρωτικά μέτρα- του Ταμείου, που υπογράψατε» εξήγησε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Σάς εγκαλούμε για την καταστροφή της περιουσίας των Ελλήνων... Θα ψηφίσετε την Εξεταστική Επιτροπή; Ναι ή όχι... Περιμένω ξεκάθαρη απάντηση μέχρι το τέλος της συνεδρίασης» επισήμανε. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: