Τρίτη 12 Απριλίου 2016

AYTH H BITAMINH KANEI ΘΑΥΜΑΤΑ! Μάθετε ποια είναι και απο ποιες σοβαρές ασθένειες σας προστατεύει


Η βιταμίνη Ε είναι μία από τις βασικότερες θρεπτικές ουσίες που ο οργανισμός μας έχει μεγάλη ανάγκη.
Μπορούμε να την προμηθευτούμε από πολλές απλές τροφές που έχουμε στο καθημερινό μας διαιτολόγιό και τα ωφέλιμα αποτελέσματα για τον οργανισμό μας είναι πολύ περισσότερα από ό,τι μπορείτε να φανταστείτε...

Τι είναι η βιταμίνη Ε;
Η βιταμίνη Ε είναι μια βιταμίνη που διαλύεται σε λίπος. Βρίσκεται σε πολλά τρόφιμα όπως τα φυτικά έλαια, τα δημητριακά, το κρέας, τα πουλερικά, τα αυγά, τα φρούτα, τα λαχανικά, και το έλαιο φύτρου σιταριού. Είναι, επίσης, διαθέσιμο ως συμπλήρωμα.
Σε τι μας ωφελεί η βιταμίνη Ε;
Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της ανεπάρκειας βιταμίνης Ε, πράγμα που είναι σπάνιο, αλλά μπορεί να εμφανιστεί σε άτομα με ορισμένες γενετικές διαταραχές και σε πολύ χαμηλού βάρους πρόωρα βρέφη. Επιπλέον, η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται για τη θεραπεία και την πρόληψη ασθενειών από τα αγγεία της καρδιάς και του αίματος, συμπεριλαμβανομένης της σκλήρυνσης των αρτηριών, της καρδιακή προσβολής, του πόνου στο στήθος, του πόνου στο πόδι λόγω φραγμένων αρτηριών και της υψηλής αρτηριακής πίεσης.
Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται, επίσης, για τη θεραπεία του διαβήτη και των επιπλοκών του, καθώς επίσης και για την πρόληψη του καρκίνου, ιδίως του καρκίνου του πνεύμονα και του καρκίνο του στόματος στους καπνιστές, του καρκίνου του παχέος εντέρου και των πολυπόδων, καθώς επίσης και των καρκίνων του στομάχου, του προστάτη και του παγκρέατος. Επιπλέον, χρησιμοποιείται για ασθένειες του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένης της νόσου Αλτσχάιμερ, της άνοιας, της νόσου Parkinson, των νυχτερινών κραμπών, του συνδρόμου των ανήσυχων ποδιών, και της επιληψίας. Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται, επίσης, για τη χορεία του Huntington και για άλλες διαταραχών που περιλαμβάνουν τα νεύρα και τους μύες.
Οι γυναίκες χρησιμοποιούν τη βιταμίνη Ε για την πρόληψη των επιπλοκών σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης λόγω της υψηλής πίεσης του αίματος (προεκλαμψία), για το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS), για τις επώδυνες περιόδους, για την εμμηνόπαυση, για τις εξάψεις που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού και τις κύστες του μαστού.
Συχνά, η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται για να μειώσει τις βλαβερές συνέπειες των ιατρικών θεραπειών, όπως η αιμοκάθαρση και η ακτινοβολία. Επίσης, χρησιμοποιείται για τη μείωση των ανεπιθύμητων παρενεργειών των φαρμάκων, όπως η απώλεια των μαλλιών σε άτομα που λάμβαναν doxorubicin και την βλάβη στους πνεύμονες σε άτομα που λαμβάνουν αμιωδαρόνη.
Η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται ακόμη για τη βελτίωση της φυσικής αντοχής, την αύξηση της ενέργειας, τη μείωση της μυϊκής βλάβης μετά την άσκηση και την βελτίωση της μυϊκής δύναμης. Παράλληλα, η βιταμίνη Ε χρησιμοποιείται επίσης για τον καταρράκτη, το άσθμα, τις αναπνευστικές λοιμώξεις, τις διαταραχές του δέρματος, τη γήρανση του δέρματος, τα ηλιακά εγκαύματα, την κυστική ίνωση, την στειρότητα, την ανικανότητα, το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης (CFS), τα πεπτικά έλκη, για ορισμένες κληρονομικές ασθένειες και για την πρόληψη αλλεργιών.
Η βιταμίνη Ε βοηθάει το δέρμα να προστατευτεί από τη γήρανση και από τις συνέπειες των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου (χημειοθεραπεία) στο δέρμα. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά τη λήψη αντιοξειδωτικών, συμπεριλαμβανομένης της βιταμίνης Ε, μαζί με την κατανάλωση μιας ισορροπημένης διατροφής, πλούσιας σε φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως και όχι συμπληρώματα μέχρι να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους κινδύνους και τα οφέλη από τη λήψη συμπληρωμάτων.
Πού οφείλονται οι ευεργετικές επιδράσεις της βιταμίνης Ε;
Η βιταμίνη Ε είναι μια σημαντική βιταμίνη που απαιτείται για τη σωστή λειτουργία πολλών οργάνων του σώματος. Είναι ένα αντιοξειδωτικό. Σε αυτό οφείλονται και οι ευεργετικές της ιδιότητες και αυτό σημαίνει ότι βοηθά στο να επιβραδύνονται οι διαδικασίες που βλάπτου τα κύτταρα, όπως αναφέρει το boro.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: