Κυριακή 10 Απριλίου 2016

Οι 50 αποχρώσεις του Ψεύδους

Τα παραμύθια των κυβερνητικών «άτυπων ενημερώσεων», αποτελούν μνημείο προσβλητικής προπαγάνδας που αδιαφορεί για τα γεγονότα και επικεντρώνεται μόνο στο κλίμα που δημιουργεί στην κοινωνία.

Η παρέα του Μαξίμου, άνθρωποι χωρίς αιδώ, χωρίς επιστημονικές γνώσεις, χωρίς αίσθημα ιστορικής ευθύνης για τον ρόλο που τους ανέθεσε ο λαός, συνεχίζει να διαχειρίζεται την μιζέρια των Ελλήνων ως μέσο για την παραμονή της στην Εξουσία...

«Η Ελλάδα κερδίζει στο Φορολογικό και το Ασφαλιστικό από τη μέχρι σήμερα διαπραγμάτευση», τολμά να ισχυρίζεται δημοσίως η αποκρουστική κυβερνητική προπαγάνδα στους ταλαιπωρημένους, τρομαγμένους και ανήμπορους να αντιδράσουν πολίτες.
Όπως ακριβώς το ερωτικό μυθιστόρημα «Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι» έγινε φαινόμενο της ποπ κουλτούρας, με τον ίδιο τρόπο εξελίσσονται σε αποδεκτή καθημερινότητα, οι ασκήσεις επικοινωνιακής επαναστατικής γυμναστικής στις οποίες επιδίδονται πρόθυμοι αναλυτές, πολιτευτές και άλλοι «χαρούμενοι πρόθυμοι» που απευθύνονται όχι στη λογική αλλά στο θυμικό του φιλοθεάμονος κοινού.

Ύποπτα και βουλιμικά, αυτή η επικίνδυνη παρέα που διαχειρίζεται τις τύχες του ελληνικού λαού, επεκτείνει την επιρροή της στη λειτουργία του Κράτους.
«Τακτοποιεί» φίλους, συντρόφους, συγγενείς και αγαπητικούς σε κυβερνητικές θέσεις, διαχωρίζει τους δικαστές σε «καλούς» και «κακούς» ανάλογα με τις αποφάσεις που εκδίδουν, δηλητηριάζει την Παιδεία και τον δημόσιο διάλογο με προδοτικούς χαρακτηρισμούς, πριμοδοτεί όσους καλλιτέχνες υποτάσσονται στη λογική της, απομονώνει και τιμωρεί αυστηρά όποιον τολμά να σηκώσει το βλέμμα ψηλά για να διαπιστώσει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Λένε ψέματα. Σε όλες τις εκδοχές και όλες τις παραλλαγές. Δεν ορρωδούν προ ουδενός.


Ακόμη και όταν είναι λουσμένοι από τα φώτα της παγκόσμιας δημοσιότητας, προτιμούν να επαναλαμβάνουν κοινοτοπίες, συνθήματα και προφανέστατες αναλήθειες, προκειμένου να καλλιεργήσουν τον μύθο του επαναστάτη διεκδικητή κοινωνικών δικαιωμάτων, αυτών των δικαιωμάτων που οι ίδιοι ανερυθρίαστα αφαιρούν από οποιονδήποτε τολμά να τους αντισταθεί.

Μιλούν για μεταρρυθμίσεις (!!) αυτοί που με τον διαρκή ακτιβισμό τους, χρόνια ολόκληρα, υπονόμευαν με πάθος κάθε προσπάθεια εκσυγχρονισμού της χώρας.
Διορίζουν τους φίλους και τους αγαπητικούς με το επιχείρημα ότι μόνον αυτοί πιστεύουν στις «δικές τους μεταρρυθμίσεις». Καλλιέργησαν συστηματικά το «αντιμνημονιακό» μίσος, αυτοί που όχι μόνον υπέγραψαν σκληρό κι ανεδαφικό Μνημόνιο αλλά περιέλαβαν –στην πρώτη του σελίδα- όλες τις προβλέψεις και τις παραδοχές των προηγουμένων Μνημονίων.
Προπαγανδίζουν απατηλές προσδοκίες για «κούρεμα του χρέους» αυτοί που έχουν ήδη συμφωνήσει μικρές παραμετρικές αλλαγές υπό την προϋπόθεση της πλήρους υπακοής τους στις απαιτήσεις των δανειστών.

Καταστρέφουν τη χώρα. Συνειδητά. Φτωχοποιούν τους Έλληνες για να προλεταριοποιήσουν τον κοινωνικό της ιστό. Δεν έχουν όραμα παρά μόνο την παραμονή τους –για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο χρονικό διάστημα- στην Εξουσία.

Κάποια στιγμή πρέπει ο λαός με την ψήφο του να τους σταματήσει. Να αναγνωρίσει το μεγάλο λάθος και να διορθώσει όλα τα προηγούμενα.

Η Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου. Η κλεψύδρα αδειάζει…


Χρήστος Κώνσταςtoxrima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: