Παρασκευή 1 Απριλίου 2016

Βαρουφάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιστρέψει στο 4% - Είναι το νέο ΠΑΣΟΚ

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣΤο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει ο Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στον Economist, εκτιμώντας πως το κυβερνών κόμμα θα πέσει στο 4%.

«Θα καταρρεύσει. Είναι ένα νέο ΠΑΣΟΚ. Και θα ακολουθήσει την ίδια πορεία. Δεν ξέρω τι θα το αντικαταστήσει αλλά δεν έχει μέλλον» επεσήμανε ο...
πρώην υπουργός Οικονομικών, υποστηρίζοντας πως θα καταρρεύσει διότι προσυπέγραψε μία δημοσιονομική πολιτική που δεν μπορεί να λειτουργήσει.
«Ο λόγος για τον οποίο καταρρέει είναι γιατί έχει συναινέσει σε μια μη εφαρμόσιμη δημοσιονομική πολιτική. Η Ελλάδα χρεοκόπησε το 2010 και από τότε έχουμε ένα πρόγραμμα ''παράτασης και προσποίησης''. Είναι σαν μια εταιρεία που έχει χρεοκοπήσει και έχει πάρει ένα ακόμα δάνειο από ένα τραπεζίτη που αισθάνεται πως αν κηρύξει πτώχευση τα βιβλία του θα μπουν σε μπελάδες, οπότε συνεχίζει να παρατείνει δάνεια και να προσποιείται ότι αποδίδουν. Αυτή είναι η Ελλάδα με την τρόικα στο ρόλο του υποχθόνιου τραπεζίτη. Οποιαδήποτε κυβέρνηση υιοθετεί την στάση αυτή και συναινεί στο πρόγραμμα αυτό αποτυγχάνει και εξαφανίζεται από τον πολιτικό χάρτη», είπε

Παράλληλα, επανέλαβε πως οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήθελαν να συζητήσουν τις «λογικές» προτάσεις της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση των δημοσιονομικών προβλημάτων της Ελλάδας, επειδή «δεν ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα στους Ισπανούς, τους Ιρλανδούς και τους Πορτογάλους ότι θα μπορούσαν να εκλέξουν μία κυβέρνηση που θα εφάρμοζε τις δικές της ιδέες».


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: