Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Reuters: Οι «χτυπημένοι» από τη λιτότητα Ελληνες βοηθούν τους πρόσφυγες με φαγητό και παιχνίδια

(EUROKINISSI/ ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)Τρία παιδιά από τη Συρία ακολουθούν την Κωνσταντίνα Τσουκλίδου, την ώρα που εκείνη μοιράζει παιχνίδια και φαγητό στους χιλιάδες πρόσφυγες που στοιβάζονται στο λιμάνι του Πειραιά.

«Δεν έχω εισόδημα, αλλά έχω παιδί», λέει πριν δώσει ένα ακόμη μπαλόνι σε ένα πιτσιρίκι μπροστά της, την ώρα που η αδερφή της μοιράζει γάλα...
Η 50χρονη γυναίκα είναι μία από τους χιλιάδες Ελληνες που διαθέτουν το χρόνο τους βοηθώντας τους πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα, γράφει το Reuters, εξυμνώντας τη στάση των Ελλήνων απέναντι στην κρίση, παρότι οι ίδιοι είναι «χτυπημένοι» από τη λιτότητα, όπως τονίζει στον τίτλο του δημοσιεύματος. Αλλωστε και η ίδια η κ. Τσουκλίδου είναι μία από τους πολλούς ανέργους της Ελλάδας, σημειώνει το Reuters.
«Οι μισοί Ελληνες, λιγότερο ή περισσότερο, έχουν βοηθήσει τους πρόσφυγες. Δεν είμαστε όπως η κεντρική Ευρώπη», λέει η κ. Τσουκλίδου, σχολιάζοντας τα κλειστά σύνορα στα Βαλκάνια.
«Ανησυχώ για το τι θα συμβεί αν συνεχίσουν να έρχονται άνθρωποι και τα σύνορα παραμείνουν κλειστά», παραδέχεται ο Κυριάκος Σαραντίδης, ένας 65χρονος που μαγειρεύει για τους πρόσφυγες, σε ένα βαν στο λιμάνι του Πειραιά.
Στην πλατεία Βικτωρίας, Ελληνες εμφανίζονται με σακούλες που έχουν τρόφιμα, φρούτα και φάρμακα, έχοντας δει στην τηλεόραση τις εικόνες οικογενειών που κοιμούνται στο έδαφος ή σε χαρτόκουτα, σημειώνει το Reuters. Ανάμεσά τους, η Ελευθερία Μπαλτατζή, μία 73χρονη συνταξιούχος. «Εφτιαξα σάντουιτς. Εχουμε και εμείς ανθρώπους που πεινούν και χρειάζονται βοήθεια, αλλά αυτοί οι άνθρωποι είναι σε μεγαλύτερη ανάγκη», εξηγεί η ηλικιωμένη.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: