Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ HURRIYET : Δούρειος ίππος το ΝΑΤΟ για τους Τούρκους – Ξαναμοιράζουν το Αιγαίο !


Διεκδικήσεις στο ανατολικό Αιγαίο φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να προβάλει η Τουρκία, με αφορμή την επιχείρηση του NATO για το προσφυγικό, όπως προκύπτει από δηλώσεις τούρκων αξιωματούχων στην εφημερίδα Hurriyet.

«Έχουν γνώση οι φύλακες»...
 δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών, στον απόηχο των προκλητικών δηλώσεων τούρκων αξιωματούχων στην εφημερίδα Hurriyet, δηλώσεις που, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έχουν γεννήσει ερωτήματα για τις βλέψεις της Άγκυρας.
Οι πηγές της Hurriyet ανέφεραν ότι, πέραν της «τεχνικής συμφωνίας» για τη δράση του Συμμαχικού στόλου που ήδη έχει επιτευχθεί, απομένει ακόμα ο «σχεδιασμός» των χαρτών, δήλωση που γεννά ερωτήματα για τυχόν οπορτουνιστικές φιλοδοξίες της Άγκυρας στα ελληνκά χωρικά ύδατα, με δεδομένη την τοποθέτηση του γ.γ. του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ ότι τα ελληνικά και τα τουρκικά σκάφη θα πλέουν μόνο στα ύδατα της χώρας τους.

Σύμφωνα μάλιστα με το δημοσίευμα, τούρκοι αξιωματούχοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους με το πλαίσιο των έως τώρα αποφάσεων του NATO, υποστηρίζοντας ότι επαναβεβαιώνει τη θέση της Άγκυρας πως «το Αιγαίο είναι η κοινή θάλασσα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας».
Οι προκλητικές δηλώσεις των τούρκων αξιωματούχων στη Hurriyet ήλθαν λίγες ώρες πριν την έναρξη του 60ού γύρου διερευνητικών επαφών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι οποίες άρχισαν σήμερα Τρίτη στην Αθήνα, και παραδοσιακά εστιάζουν στις διαφορές μεταξύ των δύο χωρών.


Δεν υπάρχουν σχόλια: