Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

Το "σκληρό ροκ" μόλις τώρα αρχίζει

"Η ΝΔ είναι έτοιμη να δώσει τον τελικό αγώνα για να απαλλάξει τη χώρα από την πιο ανίκανη, την πιο ιδεοληπτική, την πιο λαϊκίστικη, την πιο επικίνδυνη Κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα από την απελευθέρωση και μετά".

Η συγκεκριμένη αναφορά του Προέδρου της ΝΔ κατά την προχθεσινή του περιοδεία στην Φθιώτιδα είναι όχι μόνο ενδεικτική της κατακόρυφης αύξησης της αντιπολιτευτικής διάθεσης της ηγεσίας της ΝΔ, αλλά αποτυπώνει και την άποψη που επικρατεί...
πλέον στο σύνολο σχεδόν των στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
"Τα όσα συμβαίνουν στα σύνορα αποδεικνύουν ότι πρόκειται για την χειρότερη εκλεγμένη κυβέρνηση στην μεταπολεμική ιστορία της χώρας", τονίζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νίκος Δενδιας, ένα ακόμη κορυφαίο στέλεχος μετά τον Αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, που σε ομιλία του στους Δελφούς είχε κάνει λόγο για τον "χειρότερο πρωθυπουργό που γνώρισε η χώρα μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο".

Η ΝΔ ανεβάζει κατακόρυφα τους τόνους επαναλαμβάνοντας ότι δεν ζητά εκλογές. Στην ουσία όμως έχει αρχίσει να τις υπαινίσσεται ως διέξοδο από τη σημερινή κατάσταση που η ίδια περιγράφει με τα μελανότερα χρώματα.

"Θα ήταν καλοδεχούμενες εάν προέκυπταν", έλεγε προ ημερών ο Κυριάκος Μητσοτάκης. "Κάθε μέρα που περνά εμπεδώνεται η πεποίθησή μου ότι όσο πιο γρήγορα φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα", διαμηνύει ο ίδιος στις δημόσιες παρεμβάσεις του τα τελευταία 24ωρα, έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στο ενδεχόμενο να προκύψουν σύντομα εκλογές.

Δεν τις ζητούν, αλλά τις "βλέπουν" πιθανές αρκετά στελέχη της ΝΔ, τα οποία μιλούν μάλιστα και δημοσίως για το ενδεχόμενο να στηθούν κάλπες σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης δήλωνε προ ημερών ότι "δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσουν το μεταναστευτικό ως αφορμή για καταγγελίες στην ΕΕ, πρόωρες εκλογές και ηρωική έξοδο". Και εκτιμούσε πως "εάν συνεχίσουν έτσι ερήμην της οικονομικής και ευρωπαϊκής πραγματικότητας θα καταρρεύσουν σε κλαυσiγελω" Ο δε αναπληρωτής γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης μόλις προχθές μιλούσε δημοσίως για πιθανότητα να έχουμε πολύ σύντομα εκλογές.

Η κριτική της ΝΔ αφορά πλέον στα πάντα και κατευθύνεται πρωτίστως στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι "είπε τα περισσότερα ψέματα που έχουν ειπωθεί ποτέ από Πρωθυπουργό". Και συγκεκριμένα ότι "υποσχέθηκε τέλος στη λιτότητα και τη χειροτερεύει δραματικά, τέλος στα μνημόνια και έφερε τρίτο και χειρότερο, μείωση της φορολογίας και την αυξάνει σε απόλυτο βαθμό, χτύπημα της διαπλοκής και την παράγει σε πολλαπλάσιο βαθμό, στήριξη της μεσαίας τάξης και τη δολοφονεί οικονομικά".

Το ζήτημα της Δικαιοσύνης είναι εκείνο που εν οψει και της προ ημερησίας διάταξης συζήτησης στη Βουλή ανεβάζει ακόμη περισσότερο τους αντιπολιτευτικούς τόνους. Από την Λαμία, πρώτο σταθμό των προσυνεδριακών περιοδειών του, ο Πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι "πλήττεται η λειτουργία της Δημοκρατίας μας, βάλλονται οι πυλώνες του Πολιτεύματός μας και διαλύεται πλήρως το κοινό περί δικαίου αίσθημα" και αφού κατήγγειλε πως "η κυβέρνηση έχει αναπτύξει ένα πολύ επικίνδυνο καρκίνωμα που διαχέεται επιθετικά στις λειτουργίες του Κράτους, των ανεξάρτητων Θεσμών, της Δικαιοσύνης", προειδοποίησε: "Δεν θα τους επιτρέψουμε αυτή την εκτροπή. Να το γνωρίζουν καλά".

Δεν λείπει πάντως και η σκωπτική προσέγγιση των κυβερνητικών πεπραγμένων. "Ακούω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να κάνει καθεστώς κ.λ.π. Με αυτή την αντίληψη και την οργάνωση που έχουν ούτε καθεστώς δεν μπορούν να κάνουν", σχολίαζε ο κ. Χατζηδάκης.

Το "σκληρό ροκ" μόλις τώρα αρχίζει!
Του Απόστολου Χονδρόπουλου 

www.liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: