Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΛΜΥΡΑ Η ΡΑΚΚΑ! Ανοίγει ο δρόμος για την κατάληψη της «πρωτεύουσας» των τζιχαντιστών (Βίντεο)


Ο συριακός στρατός ανέφερε πως η πόλη θα γίνει «η βάση» για επιχειρήσεις προς τα ανατολικά ενάντια σε προπύργια του ΙΚ στην Ράκκα και στην Ντέιρ Εζόρ.

Ανώτατος αξιωματούχος του Συριακού στρατού ανέφερε σήμερα στην τηλεόραση ότι η ιστορική πόλη της Παλμύρας θα γίνει μια «βάση», ένα εφαλτήριο για στρατιωτικές επιχειρήσεις προς την «πρωτεύουσα» των τζιχαντιστών, την...
Ράκκα, αλλά και την πόλη Ντέιρ Εζόρ.
Παράλληλα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, είπε ότι σημειώθηκαν σήμερα συγκρούσεις βορειοανατολικά της Συρίας μεταξύ δυνάμεων του ΙΚ και δυνάμεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, που υποστηρίχθηκαν από συριακά και ρωσικά αεροσκάφη.
Παρόλο που οι περισσότεροι τζιχαντιστές του ΙΚ έφυγαν από την Παλμύρα χθες, παρέμεναν κάποιοι μαχητές στην πόλη, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Βίντεο από την προώθηση του Συριακού στρατού στην Παλμύρα και εικόνες από την πολύπαθη πόλη μετά την απελευθέρωση της.
Ο διευθυντής της ΜΚΟ Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν τόνισε πως οι περισσότεροι κάτοικοι είχαν διαφύγει πριν την επίθεση της κυβέρνησης, χωρίς να έχει ακούσει για θανάτους άμαχου πληθυσμού.
Όπως τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Ραχμάν, ο συριακός στρατός, με την στήριξη της ρωσικής ΠΑ ετοιμάζεται «να εξαπολύσει επίθεση στις πόλεις αλ Καριατάιν και Αλ-Σούκνα».

Πρόσθεσε επίσης πως 417 τζιχαντιστές του ΙΚ έχουν σκοτωθεί έως τώρα στην εκστρατεία ανακατάληψης της Παλμύρας, ενώ 194 είναι οι απώλειες από την πλευρά των δυνάμεων της συριακής κυβέρνησης. Ο απολογισμός αυτός δεν μπόρεσε να διασταυρωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: