Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΟΜΕΝΗ: Η απόγνωση φέρνει ξύλο και το κρύο αρρώστιες στα κλειστά σύνορα -(ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ)

Κλειστή παραμένει από χθες το πρωί η ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ, την ώρα που στον καταυλισμό της Ειδομένης, υπολογίζεται ότι βρίσκονται συγκεντρωμένοι περίπου 13.000 άνθρωποι.

Επικαλούμενη λόγους κυκλοφοριακής συμφόρησης στο σημείο, η αστυνομία...
επιτρέπει τη στάθμευση των αυτοκινήτων των δημοσιογράφων και των επισκεπτών, ένα χιλιόμετρο μακρύτερα από τον καταυλισμό. Εκεί όπου το μαρτύριο των προσφύγων στις λάσπες και τα σκουπίδια βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Η βροχή που έπεφτε όλη νύχτα στην περιοχή, έγινε ο μεγαλύτερος εχθρός για μικρούς και μεγάλους, που όπως θα δείτε, προσπαθούσαν να προστατευτούν με αδιάβροχα οι πιο τυχεροί και κούτες οι πιο άτυχοι…

download (1)download (2)download (3)download (4)download (5)download
Τα ρούχα των προσφύγων βράχηκαν και έτσι πολλοί παρά το κρύο τα έβγαλαν και προτίμησαν να μην φορούν τίποτα από τη μέση και πάνω μέχρι να στεγνώσουν. Όλα αυτά την ώρα που η πείνα θερίζει τους πρόσφυγες και δημιουργεί εντάσεις και επεισόδια ακόμα και για ένα κομμάτι ψωμί…
download (6)download (7)download (8)download (9)
Όπως έγινε γνωστό, στο νοσοκομείο του Κιλκίς μεταφέρονται τα προσφυγόπουλα που αρρωσταίνουν λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στην περιοχή της Ειδομένης. Όπως τόνισε ο πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου, Βασίλης Τριανταφυλλίδης ο νομός Κιλκίς φιλοξενεί πλέον πάνω από 20.000 πρόσφυγες οι οποίοι ωστόσο χρησιμοποιούν στο σύνολό τους τις δομές υγείας του νομού, δηλαδή το νοσοκομείο, το Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου και το νοσοκομείο Ηγουμένιτσας.
Πρόσθεσε ότι το 90% των περιστατικών αφορά παιδιά που έχουν προσβληθεί από λοιμώξεις του αναπνευστικού, από ιώσεις και από γαστρεντερίτιδες. Συνολικά όπως είπε το τελευταίο τρίμηνο προσήλθαν σε όλες τις ειδικότητες του νοσοκομείου γύρω στα 230 άτομα, 78 εκ των οποίων νοσηλεύθηκαν. Έκανε μάλιστα αναφορά στο πρόβλημα με την διαμονή και των συνοδών των παιδιών που αυτή τη στιγμή μένουν δίπλα στα παιδιά τους στο νοσοκομείο, κάτι όμως που το επιβαρύνει δυσανάλογα.
download (10)download (11)download (12)download (13)download (14)
Εν τω μεταξύ συνεχίζουν να καταφθάνουν πρόσφυγες και μετανάστες στο λιμάνι του Πειραιά και με λεωφορεία του ΟΛΠ μεταφέρονται στους επιβατικούς σταθμούς. Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, τρία επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία με 1.300 συνολικά μετανάστες και πρόσφυγες αναμένονταν στο λιμάνι σήμερα. Ήδη, 800 πρόσφυγες έφθασαν από Χίο και Μυτιλήνη με το Blue Star 1. Η πύλη Ε2 στην οποία αρκετοί μετέβαιναν ακόμα και με τα πόδια ήταν πάντως νωρίς το πρωί κυριολεκτικά γεμάτη.
Πηγή Φωτό: Reuters, Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια: