Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΑΠΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ …ΗΡΩΑΣ! Ποια πράξη του άλλαξε τη ζωή – Γιατί το τηλέφωνό του δεν έχει σταματήσει να χτυπά


Ήρωας έχει γίνει στο Ισραήλ ένας νεαρός Καναδοϊσραηλινός που βγάζει τα προς το ζην παίζοντας μουσική στον δρόμο.

Αυτό που έκανε  γνωστό  και αγαπητό ήταν ότι έσπασε την κιθάρα του στο… κεφάλι ενός Παλαιστίνιου ο οποίος εξαπέλυσε την Τρίτη επίθεση με μαχαίρι εναντίον...
πολλών ανθρώπων στο Τελ Αβίβ.
Ο 26χρονος Γισάι Μοντγκόμερι είναι ο «Guitar Hero» για τα μέσα ενημέρωσης και τους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.
Κατάπληκτος από την αναπάντεχη αποθέωσή του και ενώ κατακλύζεται από αιτήματα για να παραχωρήσει μια συνέντευξη, ο Μοντγκόμερι δέχτηκε σήμερα άλλη μια καινούρια κιθάρα από την Ισραηλινή τραγουδίστρια Αβίβ Γκέφεν. Σε έναν διαδικτυακό έρανο για λογαριασμό του έχουν ήδη συγκεντρωθεί 5.000 δολάρια.
Την Τρίτη ο Γισάι έπαιζε την κιθάρα του στον παραλιακό δρόμο της Γιάφας, μιας τουριστικής περιοχής του Τελ Αβίβ όταν είδε έναν άνδρα οπλισμένο με μαχαίρι να επιτίθεται σε πολλούς περαστικούς.
«Για μια στιγμή, δεν κατάλαβα ότι αυτό που έβλεπα συνέβαινε στ” αλήθεια», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο νεαρός που βρέθηκε μπροστά σε μια από τις πολλές επιθέσεις Παλαιστινίων εναντίον Ισραηλινών που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες. Ξαναβρήκε όμως το θάρρος του όταν ο δράστης στράφηκε προς το μέρος του. Τότε του κατάφερε ένα χτύπημα στο κεφάλι με την κιθάρα του, αιφνιδιάζοντάς τον και κατόπιν άρχισε να τρέχει, με τη σπασμένη κιθάρα ανά χείρας, φωνάζοντας «Τρομοκράτης!»
Ο Παλαιστίνιος σκοτώθηκε από Ισραηλινούς αστυνομικούς. Ένας Αμερικανός τουρίστας που είχε δεχτεί την επίθεσή του υπέκυψε στα τραύματά του και άλλοι 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Από την Τρίτη «δίνω διαρκώς συνεντεύξεις» είπε αμήχανος ο Γισάι. «Το τηλέφωνό μου χτυπάει συνεχώς, δεν βρίσκω στιγμή ησυχία», παραπονέθηκε.
Ο Γισάι έχει ήδη δεχτεί διάφορες προτάσεις για να συμμετάσχει σε δισκογραφικές δουλειές, κάτι που θα μπορούσε να δώσει μια ώθηση στην καριέρα του η οποία βρίσκεται σε «νεκρό» σημείο αφότου επέστρεψε τον Ιανουάριο στο Ισραήλ από τον Καναδά όπου ζούσε τα τρία τελευταία χρόνια.
«Δεν έχω οριστικοποιήσει τα σχέδιά μου, είμαι ανοιχτός σε όλες τις αλλαγές και όλες τις προτάσεις, είπε παραδεχόμενος ότι η φήμη του θα είναι περιστασιακή: «Αύριο όλος ο κόσμος θα με ξεχάσει. Όμως δεν με νοιάζει. Λατρεύω τις κιθάρες και ήδη μου χάρισαν τέσσερις!» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: