Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΑΠΛΟΣ ΘΕΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ! Παραδέχεται το κλείσιμο των συνόρων – Φοβάται μπλόκο από τις χώρες του Βίζενγκαρντ


Σε απλό θεατή των εξελίξεων όσον αφορά στο προσφυγικό αναδεικνύεται η ελληνική κυβέρνηση.

Στο περιθώριο της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον γ.γ. του ΟΗΕ Άνχελ Γκουρία, κυβερνητικές πηγές παραδέχθηκαν ότι τα σύνορα είναι κλειστά, ενώ εξακολουθούν να επιρρίπτουν τις ευθύνες για την...
κατάσταση αυτή στις μονομερείς ενέργειες και λένε ότι «ανεξάρτητα από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση στην επόμενη σύνοδο εμείς θέλουμε αυτό να αποδοκιμαστεί όσο γίνεται και στο κείμενο συμπερασμάτων».
«Στα συμπεράσματα γίνεται αναφορά για τους μετανάστες. Όμως τα σύνορα είναι κλειστά. Κεντρικός μας στόχος είναι να περάσει η διαχείριση του προσφυγικού στην Τουρκία. Εμείς λέμε ότι χρειάζεται ένας ανθρωπιστικός διάδρομος» συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια στιγμή, όμως, στο Μέγαρο Μαξίμου ανησυχούν για το ενδεχόμενο οι χώρες του Βίζενγκαρντ να μπλοκάρουν και τη συμφωνία για την Τουρκία για την επανεγκατάσταση προσφύγων. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες «πηγές» «αν ισχύσει η συμφωνία αυτή θα πρέπει να πάρουν και αυτές πρόσφυγες».

Πως δικαιολογούν τη στάση του Τουσκ

Όσον αφορά στις δηλώσει του Ντόναλντ Τουσκ χθες το βράδυ ότι ο βαλκανικός δρόμος έχει κλείσει οι κυβερνητικοί κύκλοι ανέφεραν ότι προσπαθεί να σβήσει με μια γόμα τη διαχωριστική γραμμή Βιζενγκραντ-προθύμων. 
«Πρέπει να παρακολουθήσουμε με μεγάλη προσοχή αυτό που έκανε χθες ο Τουσκ. Το κάνει γιατί υπάρχει αδυναμία στην Ευρώπη να χαράξει κοινή γραμμή. Προσπαθεί να μην υπάρξει σύγκρουση των υπολοίπων χωρών με τις χώρες του Βίζενγκραντ» συμπλήρωναν για τη στάση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: