Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

ΒΟΜΒΑ ΑΠΟ ΕΡΥΘΡΟ ΣΤΑΥΡΟ – ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ: Διαβάστε πόσους υπολογίζει τώρα τους πρόσφυγες

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αντώνη Αυγερινού σε εκπομπή του Mega σε διάφορα σημεία της ελληνικής επικράτειας βρίσκονται γύρω στις 50.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός εκτίμησε ότι... ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στην Ελλάδα ανέρχεται στις 30.000, ενώ χθες ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως μέχρι το τέλος του Μαρτίου αναμένονται ακόμη 100.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα.
Ο κ. Αυγερινός, πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, τόνισε ότι πρόκειται για μια καθαρά ανθρωπιστική κρίση, ίσως η μεγαλύτερη στην Ευρώπη διαχρονικά, και επεσήμανε ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με ψυχραιμία.
Εμφανίστηκε, πάντως, καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο εκδήλωσης επιδημιών, υπογραμμίζοντας: «Υπάρχει η δυνατότητα αντιμετώπισης εν τη γενέσει οποιουδήποτε τέτοιου φαινομένου. Έχουμε την ικανότητα, έχουμε το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, έχουμε όλα τα μέσα, έγκαιρα να προλάβουμε αυτές τις πιθανές πανδημίες ή εξάρσεις κάποιων τοπικών μεταδοτικών νόσων».
Ο κ. Αυγερινός σημείωσε ότι ο ελληνικός Ερυθρός Σταυρός διαθέτει χιλιάδες εθελοντών επί 24ώρου βάσεως σε όλα τα σημεία που έχει κληθεί και είναι έτοιμος να συμβάλει προκειμένου να προλάβει οτιδήποτε αλλά και να διευκολύνει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.
Μιλώντας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ για το συγκεκριμένο θέμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας υπερθεμάτισε πως «θα κάνουμε το ανθρωπιστικό καθήκον μας αλλά δεν θα γίνουμε και αποθήκη ψυχών. Έχουμε 30.000 πρόσφυγες. Δουλεύουμε εντατικά για να καλύψουμε τις ανάγκες τους για θέσεις προσωρινής αλλά αξιοπρεπούς διαμονής και να δεχθούμε πιθανότατα άλλες 20.000. Εφόσον όμως η Ειδομένη είναι κλειστή , πρέπει να γίνει σαφές ότι η άμεση έναρξη εγκατάστασης από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ε.Ε είναι επείγουσα”.
Εστιάζοντας στην καυτή ατζέντα του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Αβραμόπουλος, σε κοινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και του Ιδρύματος «Konrad Adenauer», έκανε λόγο για μία κρίση που λαμβάνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. 222.000 άνθρωποι μπήκαν στην Ελλάδα τον Οκτώβριο… 
Σχεδόν οι μισοί που εισέρχονται είναι από τη Συρία. Το 57% είναι παιδιά. Ήδη έχουν χαθεί 4.000 ζωές στη θάλασσα… Η Ελλάδα αναμένεται να υποδεχθεί άλλες 100.000 μέχρι το τέλος αυτού του μήνα. Η ανάγνωση των αριθμών μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε πως μιλάμε για ανθρώπινες ζωές…», τόνισε χαρακτηριστικά ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: