Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Κύριοι Υπουργοί, ΚΑΗΚΑΜΕ!

Image result for Κύριοι Υπουργοί, ΚΑΗΚΑΜΕ!Για πρώτη φορά στην Ιστορία της, η Ενωμένη Ευρώπη παίρνει απόφαση για χορήγηση ανθρωπιστικής βοήθειας προς χώρα μέλος της Ευρωζώνης, της θεωρητικά πιο οικονομικά αναπτυγμένης περιοχής της γηραιάς ηπείρου.
Η ανθρωπιστική βοήθεια πάντοτε στο παρελθόν, είχε στόχο φτωχές και κατεστραμμένες χώρες όπου κινδύνευαν ζωές για λίγα ευρώ ή δολάρια...

Φέτος, η ολοσχερώς κατεστραμμένη Ελληνική οικονομία, φορτωμένη με το βάρος των χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, απλώνει το τρεμάμενο χέρι της ζητώντας βοήθεια και έλεος, από τους συνεταίρους της.
Οι συνεταίροι στο Ευρώ, θα χορηγήσουν ανθρωπιστική βοήθεια χωρίς όμως να εμπιστεύονται τα λεφτά τους στο Κράτος που τα ζητά. Τα χρήματα που θα εγκρίνουν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί θα διατεθούν απευθείας σε μη κυβερνητικές οργανώσεις και όχι στο Ελληνικό Κράτος, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι η Ελλάδα δεν έχει διοικητική επάρκεια να αξιοποιήσει τη βοήθεια.
Το χειρότερο είναι πως ουδείς εμπιστεύεται την Κυβέρνηση αυτής της μίζερης χώρας, για την αποτελεσματική αξιοποίηση αυτών χρημάτων.
Φοβούνται στις Βρυξέλλες ότι αν δώσουν τα λεφτά στην κυβέρνηση της Ελλάδας, αντί να φτάσουν στους πρόσφυγες, θα καταναλωθούν σε προσλήψεις ημετέρων, σε «κατ’ ανάθεση διαγωνισμούς» και σε τακτοποίηση τοπικών μικροσυμφερόντων.
Γι’ αυτό οι Βρυξέλλες αποφάσισαν, να χρηματοδοτήσουν ένα σχέδιο που προβλέπει καταβολή μετρητών και διάθεση κουπονιών στους ίδιους τους πρόσφυγες μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων, για την ενοικίαση διαμερισμάτων και αγορές τροφίμων.
Την ίδια ακριβώς περίοδο, η Ελλάδα «διαπραγματεύεται». Συζητά με τους εταίρους της για το αν έχει εφαρμόσει αυτά που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός της, το περασμένο καλοκαίρι.
Στο τέλος αυτής της «διαπραγμάτευσης», η Ελλάδα θα υλοποιήσει αυτά που όφειλε να είχε μόνη της αποφασίσει, για την εκσυγχρονισμό της οικονομίας της και την προσαρμογή στις σύγχρονες συνθήκες.
Η Ελλάδα στο τέλος αυτής της «αξιολόγησης», θα κάνει αυτά που έπρεπε να είχε ολοκληρώσει εδώ και μια δεκαετία. Οι υπουργοί της ΠΦΑ Κυβέρνησης προειδοποιούν ότι αν η «διαπραγμάτευση με τους θεσμούς» καθυστερήσει μέχρι το καλοκαίρι, «καήκαμε».
Κάποιος πρέπει να τους μιλήσει για την αλήθεια. Η ελληνική κοινωνία έχει ήδη καεί.
Οι αντοχές της πρώην μεσαίας τάξης έχουν εξαντληθεί.
Η ψαλίδα των κοινωνικών ανισοτήτων έχει ανοίξει.
Η Ελλάδα χωρίστηκε:
  • στους πολύ πλούσιους, με λεφτά στο εξωτερικό και
  • στους πολύ φτωχούς που πλέον δεν νοιάζονται για το μέλλον. Δεν εισπράττουν, δεν πληρώνουν, δεν σχεδιάζουν, δεν ονειρεύονται. Απλώς επιβιώνουν.
Κύριοι υπουργοί, έχουμε ήδη καεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: