Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΑΥΤΟΣ είναι ο χάρτης που τρέμουν οι Τούρκοι…

dodekxart

Πρόκειται για ΤΡΟΜΕΡΟ ντοκουμέντο, το οποίο κυριολεκτικά ισοπεδώνει τις όποιες βλέψεις των Τούρκων για απόκτηση ελληνικών νησιών. 

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον επίσημο χάρτη της Χαρτογραφικής Υπηρεσίας του τέως Υπουργείου Αποικιών. Ομιλούμε δηλαδή για ένα ισχυρό ιστορικό δείγμα.
Σύμφωνα με τον χάρτη αυτόν, οριοθετούνται με κάθε λεπτομέρεια...
τα θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δύο πλευρών και φέρει μάλιστα την υπογραφή της Ιταλοτουρκικής Συμφωνίας, η οποία έλαβε χώρα στις 28-12-1932.
Ο χάρτης αυτός αποτελεί αποδεικτικό στοιχείο που ακυρώνει οποιαδήποτε προκλητική και αισχρή αμφισβήτηση των Τούρκων, οι οποίοι εδώ και χρόνια επιθυμούν να βάλουν στο χέρι ελληνικά νησιά.
Μάλιστα, πριν παραχωρηθούν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα από την Ιταλία, με το άρθρο 14 του Παραρτήματος της Συνθήκης της Λωζάνης (23/7/1923), η Τουρκία είχε παραιτηθεί από όλα τα δικαιώματα που έφερε μέχρι τότε για το σύνολο των Δωδεκανήσων, τα οποία πέρασαν υπό ιταλική κατοχή. 

Εν συνεχεία τα Δωδεκάνησα ενσωματώθηκαν στην Ελλάδα, λίγο μετά τη Διάσκεψη Ειρήνης του Παρισιού (10/2/1947).
Τότε, η συμφωνία έθετε ως διάδοχο των νησιών την Ελλάδα, η οποία θα συνέχιζε να έχει διεθνώς αναγνωρισμένα κυριαρχικά, νομικά και πολιτικά δικαιώματα για αυτά. Στην Τουρκία παραχωρήθηκαν μόνο δύο νησίδες: Καρά Αντά και Οράκ.

voicenews.gr
greek1.blogspot.com
triklopodia.g
r
dodekxart

Δεν υπάρχουν σχόλια: