Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΚΟ- Πρόσφυγες με λοστάρια κατέλαβαν τον καταυλισμό στην Ειδομένη! - Αναλαμβάνει ο Στρατός

Η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι.Έρμαιο 70 αστυνομικοί  οι οποίοι θα φυλάξουν(;) 15.000 πρόσφυγες !

Αναλαμβάνει ο Στρατός

Εκτός ελέγχου η κατάσταση από το απόγευμα της Τρίτης στην Ειδομένη. Οι πρόσφυγες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον προσωρινό καταυλισμό και οπλισμένοι με λοστάρια κάνουν ό,τι θέλουν σε ελληνικό έδαφος.
Αυτά μετέδωσε...

η ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στην Ειδομένη, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η οποία εξήγησε αναλυτικά την εξής κατάσταση.
Στην Ειδομένη βρίσκονται περίπου 15.000 πρόσφυγες. Κάποιοι από αυτούς έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τον καταυλισμό, οπλισμένοι με λοστάρια, και δήλωσαν ότι δεν δέχονται πλέον φαγητό, απαιτώντας να φύγουν από την Ελλάδα.

Οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις φοβούμενες για την ασφάλεια των μελών τους αποχώρησαν από το εσωτερικό του καταυλισμού.
Οι πρόσφυγες δεν έφαγαν ούτε απογευματινό, ούτε βραδινό και μάλιστα πετροβόλησαν την καντίνα με τα τρόφιμα για να την αναγκάσουν να αποχωρήσει.
Στη συνέχεια, όπως είπε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, έκλεισαν την είσοδο του καταυλισμού με οδοφράγματα που δημιούργησαν και δεν αφήνουν κανέναν να εισέλθει.
Η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ είπε ακόμα ότι κάποιοι πρόσφυγες οπλισμένοι με λοστάρια κατέλαβαν τη σιδηροδρομική γραμμή ενώ και η ίδια παραλίγο να δεχτεί επίθεση εάν δεν την απομάκρυναν δύο άλλοι πρόσφυγες.
Η δημοσιογράφος περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη ως εκτός ελέγχου και εκρηκτική.

Το απόγευμα της Τρίτης δύο πρόσφυγες προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν ως ένδειξη διαμαρτυρίας.
Στην Ειδομένη υπάρχουν 70 αστυνομικοί για να διαχειριστούν 15.000 πρόσφυγες.
Πρόκειται για μια ακόμη τεράστια επιτυχία του… «μακεδονομάχου» Μουζάλα, που δεν ξέρει τι του γίνεται!
Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Μουζάλας δήλωνε τη Δευτέρα στη Βουλή ότι «Η Ειδομένη θα έχει διαλυθεί όμορφα και ωραία μέσα στον επόμενο μήνα».


epixirimatias.gr


Αναλαμβάνει ο Στρατός

Mε εντολή του επικεφαλής του Συντονιστικού Οργάνου της κυβέρνησης για το προσφυγικό αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Βίτσα ο Ελληνικός Στρατός αναλαμβάνει να σιτίζει τους 18.000 πρόσφυγες και παράνομους μετανάστες στην Ειδομένη μετά την 
αποχώρηση των περισσοτέρων ΜΚΟ που είχαν αναλάβει να κάνουν την δουλειά αυτή (πληρώνονται αδρά από την ΕΕ).
Η αποχώρηση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων από την Ειδομένη ήρθε ως απόρροια της εξέγερσης στην προσφυγούπολη και του φόβου που υπάρχει για την ασφάλεια των μελών τους.
Παράλληλα, στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρώσει άμεσα τα σχεδιαζόμενα κέντρα φιλοξενίας, και να επεκτείνει τα ήδη υπάρχοντα, προκειμένου να μεταφερθούν σε αυτά οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που βρίσκονται σε Ειδομένη και Πειραιά.
Δεύτερος στόχος της κυβέρνησης είναι οι 2.000 πρόσφυγες που ήρθαν το τελευταίο διήμερο στα νησιά και δεν μπορούν να επαναπροωθηθούν στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας της Κυριακής να μεταφερθούν και αυτοί στα κέντρα φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας, προκειμένου οι υποδομές στα νησιά να υποδεχθούν τα νέα κύματα!
Πάντως είναι ερωτηματικό πώς θα καταφέρουν οι Ενοπλες Δυνάμεις να ταΐσουν και να ποτίσουν 18.000 ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν τρία γεύματα την ημέρα. Και πόσο προσωπικό θα διατεθεί. Για 54.000 γεύματα την ημέρα, ακόμα και έτοιμα να έρχονται τα φαγητά χρειάζονται τουλάχιστον 500 άτομα για να τα μοιράζουν...
Την περασμένη εβδομάδα ήρθαν 40.000.000 ευρώ οικονομική βοήθεια από την ΕΕ για τις δαπάνες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα οι ΕΔ στην διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος. Το ποσό αυτό θα επιστραφεί στον προϋπολογισμό τους.

oparlapipas.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: