Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Στη χώρα των ζωντανών νεκρών...

Η Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν μία κανονική χώρα. Έμοιαζε πάντα με προσομοίωση, σαν να επιλέγει κανείς ρόλους σε ένα βιντεοπαιχνίδι δράσης. 

Η τελευταία version θυμίζει το walking dead. Έχουμε το προνόμιο να βλέπουμε ζωντανά στην καθημερινότητά μας την επόμενη σεζόν της γνωστής σειράς. Έλληνες κουράγιο, keep walking…
Οι ηττημένοι του εμφυλίου υποστήριξαν ότι είχαν το ηθικό πλεονέκτημα, ότι εκείνοι θα...

μπορούσαν να κτίσουν έναν καλύτερο κόσμο, στηριγμένο στον ανθρωπισμό και την δικαιοσύνη. Δίχως τρίκυκλα, παρακράτος, ημετέρους, κομματάρχες, σκάνδαλα.
Κι ήρθε η ώρα να κυβερνήσουν.
Στην αρχή για όλα έφταιγαν οι προηγούμενοι, οι οποίοι ήσαν ακροδεξιοί και κυρίως προδότες. Ήσαν οι μισητοί εκπρόσωποι της γενιάς των νικητών ενός αδελφοκτόνου πολέμου και ως εκ τούτου θα έπρεπε να πληρώσουν! Η κατηγορία ήταν έτοιμη, «μέλη της τρόικας του εσωτερικού»! Τέτοια μαεστρία στην ανακάλυψη τόσο πλούσιου και πρωτότυπου κατηγορητηρίου θα την ζήλευσαν ακόμη και οι επιτροπές των λαϊκών δικαστηρίων που συστάθηκαν αμέσως μετά την Οκτωβριανή επανάσταση.
Κι έπειτα ήρθε η ώρα που έπρεπε να πουν την αλήθεια στον λαό. Ότι όλα όσα έλεγαν τόσα χρόνια δεν ήταν και τόσο ακριβή! Δεν είχαν σχέδιο, δεν είχαν τρόπο.
Τότε ήταν που ανακάλυψαν τον επόμενο εχθρό: Τους ξένους! Οι ξένοι έφταιγαν για όλα τα δεινά μας.
Αν δεν ήσαν αυτοί στην μέση θα είχαμε έναν καλύτερο κόσμο.
Ευτυχώς που ο Θεός δεν μας άφησε κληρονομιά μία ατομική βόμβα. Θα είχαμε ήδη αλλάξει την Ευρώπη…
Μην έχετε αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο επόμενος εχθρός. Όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις ο εχθρός θα είναι ο ελληνικός λαός στο σύνολό του, επειδή δεν είναι σε θέση να αντιληφθεί πόσο αγνά  σκέπτονται γι’ αυτόν οι σοσιαλιστές ηγέτες του. 
Το ερώτημα είναι αν το καθεστώς διαθέτει την ισχύ να επιβληθεί.
Το κακό είναι ότι ο ελληνικός λαός που πίστεψε τους τσαρλατάνους δεν είναι σε θέση να αντισταθεί. 
Αρνούμενος να αποδεχτεί ότι έπεσε θύμα εξαπάτησης, αποδέχεται πλέον τα πάντα! Ό,τι του λένε, ό,τι του σερβίρουν. 
Έχει πάθει ένα είδος ασθένειας, που μοιάζει πολύ με τον ιό που έχει κτυπήσει την ανθρωπότητα στο walking dead. Οι άνθρωποι δεν πεθαίνουν, περιφέρονται ως βαδιστές. 
Δεν πεθαίνουν, αλλά δεν είναι και ζωντανοί! Είναι ζωντανοί – νεκροί, ανίκανοι να αντισταθούν, ανίκανοι να νιώσουν οτιδήποτε.

Το ατύχημα δεν είναι προ των πυλών. Το ατύχημα έχει ήδη συμβεί και δεν είναι άλλο από αυτόν τον απίθανο θίασο που παίζει τον ρόλο της κυβέρνησης. 
Αυτό που μένει να δούμε είναι τις συνέπειες του ατυχήματος και των επιλογών μας.


Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: