Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ – ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ: «Με έχουν εντοπίσει, δεν θέλω να πεθάνω σε κελί»

Στα χέρια των αρχών του Βελγίου είναι ένα σημείωμα που άφησε ο Ιμπραήμ Μπακράουι, ένας από τους βοβιστές που αιματοκύλισε της Βρυξέλλες και δράστης της πρώτης έκρηξης στο αεροδρόμιο.
Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Ιμπραήμ Μπακραουί που ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο άφησε κάποιου είδους δήλωση η οποία βρέθηκε σε laptop που ήταν πεταμένο στα σκουπίδια στο σπίτι που έγιναν... οι έρευνες μετά την πολύτιμη μαρτυρία του οδηγού ταξί. Στο σημείωμα ανέφερε ότι υποψιάζεται ότι τον κυνηγά η αστυνομία και ότι δεν θέλει να καταλήξει σε ένα κελί.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Le Soir, πρόκειται για ένα ηχητικό απόσπασμα, που βρισκόταν μέσα στον υπολογιστή και το οποίο ο εισαγγελέας χαρακτήρισε «διαθήκη».
Συγκεκριμένα, ο τρομοκράτης έλεγε: «Δεν θέλω να καταλήξω στο ίδιο κελί με τον Σαλάχ (Αμπντεσλάμ). Δεν ξέρω τι να κάνω, δεν είμαι πια σίγουρος»
Ο εισαγγελέας εξήγησε πως ο 29χρονος Βέλγος υπήκοος ήταν «βιαστικός, δεν ήξερε τι να κάνει, τον κυνηγούσαν και δεν ένιωθε πια ασφαλής».
Επίσης, στο σπίτι των Μπαχραουί βρέθηκαν 15 κιλιά εκρηκτικών περιλαμβανομένων 150 λίτρων ασετόν και οξυζενέ και άλλα υλικά για την κατασκευή βομβών.
Στο μεταξύ, ο γενικός εισαγγελέας επιβεβαίωσε ότι τα δυο αδέλφια Χαλίντ και Ιμπραήμ Μπακράουι ευθύνονται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό, ενώ ως βομβιστής του μετρό ταυτοποιήθηκε ο Χαλίντ Μπακράουι ο οποίος σύμφωνα με τον εισαγγελέα ανατινάχθηκε στο βαγόνι στο Μάλμπεκ

Ο Χαλίντ Μπαχραουί δεν είναι εκ των τριών ανδρών που έχουν καταγραφεί στην κάμερα στο αεροδρόμιο όπως έλεγαν οι αρχικές πληροφορίες ενώ ο νεαρός στα αριστερά της φωτογραφίας δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί.

Από την ενημέρωση των Βέλγων προκύπτουν δυο βασικά ερωτήματα: ποιος είναι ο τρίτος άνδρας που εικονίζεται μαζί με τον Ιμπραήμ Μπαχραουί – και απεδείχθη ότι δεν είναι ο αδελφός του- και πως ονομάζεται ο άνδρας με το καπέλο και το άσπρο μπουφάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: