Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ Η ΕΛΛΑΔΑ! Κοινές περιπολίες Αλβανών και Ιταλών στα ελληνοαλβανικά σύνορα – Φράχτη ετοιμάζει η Βουλγαρία


Σε πλήρη απομόνωση οδηγείται η Ελλάδα με το σφράγισμα των βορείων συνόρων της όχι μόνο από την ΠΓΔΜ αλλά και από Αλβανία και Βουλγαρία.

Άνδρες της ιταλικής αστυνομίας θα περιπολούν από κοινού με Αλβανούς συναδέλφους τους στην αλβανο-ελληνική μεθόριο για την αποτροπή διέλευσης προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών από...
την Ελλάδα με προορισμό την Ευρώπη μέσω Αδριατικής, μετά το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου.
Η συμφωνία για μικτές περιπολίες επετεύχθη κατά την συνάντηση που είχαν πρόσφατα στην Ρώμη οι υπουργοί Εσωτερικών των δυο χωρών κ. Αντζελίνο Αλφάνο και Φαϊμίρ Ταχίρι και προβλέπει ιταλική βοήθεια σε προσωπικό και τεχνικά μέσα για τον αποτελεσματικότερο έλεγχο της μεθορίου με την Ελλάδα.
Πληροφορίες που μεταδίδουν ΜΜΕ των Τιράνων αναφέρουν ότι οι κοινές περιπολίες θα ξεκινήσουν στο αμέσως επόμενο διάστημα, ίσως και από μεθαύριο Σάββατο.
Μάλιστα στο πλαίσιο της συνεργασίας συναντήθηκαν στην Αυλώνα οι αρχηγοί της αστυνομίας των δύο χωρών για να εξειδικεύσουν την συμφωνία των πολιτικών τους προϊσταμένων.

Η Ιταλία σπεύδει να προσφέρει βοήθεια στα Τίρανα καθώς ανησυχεί ότι ενδεχόμενη επιλογή της Αλβανίας ως ενδιάμεσης χώρας, από τα καραβάνια των προσφύγων, θα οδηγήσει τους πρόσφυγες, δια της Αδριατικής, στα εδάφη της.

Την ίδια ώρα ετοιμη για την κατασκευή φράχτη με συρματόπλεγμα στα σύνορα με την Ελλάδα, δηλώνει η Βουλγαρία, με στόχο να περιορίσει πιθανή αύξηση στις ροές μεταναστών, καθώς ο βαλκανικός διάδρομος είναι στην ουσία κλειστός.
Η παρούσα κατάσταση στα σύνορα δεν απαιτεί την τοποθέτηση φράχτη, αλλά η Βουλγαρία είναι έτοιμη να τον κατασκευάσει, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Νικολάι Νέντσεφ.

Ο υπουργός επιθεώρησε τον συντονισμό στρατού και αστυνομίας στα σύνορα με την Ελλάδα για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών και δήλωσε ικανοποιημένος από την δουλειά των σωμάτων ασφαλείας.

«Ο βουλγαρικός στρατός μπορεί να στείλει δύναμη 650-700 ανδρών για να συνδράμουν το έργο της αστυνομίας σε περίπτωση αύξησης του αριθμού των παράνομων μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν από την Ελλάδα στην Βουλγαρία και ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί» δήλωσε ο Βούλγαρος υπουργός.


Δεν υπάρχουν σχόλια: