Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

«ΦΛΕΓΕΤΑΙ» Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Τέσσερις νεκροί από πυροβολισμούς – Οι ΗΠΑ προειδοποιούν για νέο τρομοκρατικό χτύπημα – Πότε αναμένεται και πού

Τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα σε δύο διαφορετικά επεισόδια με πυρά που σημειώθηκαν στην τουρκική πρωτεύουσα Άγκυρα, έκαναν σήμερα γνωστό τοπικές εφημερίδες και αξιωματούχος.

Άνδρας αστυνομικός πυροβόλησε μια γυναίκα αστυνομικό στη συνοικία Ντικμέν, κοντά σε κτίρια του στρατού και της κυβέρνησης, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet...
χωρίς να δίνει λεπτομέρειες. Κυβερνητικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε από την αστυνομία αλλά είπε πως «σίγουρα» δεν ήταν επίθεση στην οποία εμπλέκονταν μαχητές.

Σε ένα ξεχωριστό επεισόδιο, ένας άνδρας σκότωσε τον αδελφό και τη νύφη του προτού αυτοπυροβοληθεί, ανέφερε η Hurriyet.
Εξάλλου, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, θωρακισμένο όχημα της αστυνομίας αποτέλεσε στόχο βομβιστικής επίθεσης στην πόλη Νουσαϊμπίν της νοτιοανατολικής Τουρκίας.
Στο μεταξύ, νέα προειδοποίηση εξέδωσε η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα για πιθανότητα βομβιστικών επιθέσεων το διάστημα 17 με 21 Μαρτίου.
Σύμφωνα με τηνvεφημερίδα Cumhuriyet, η προειδοποίηση γίνεται ενόψει της κουρδικής γιορτής του Νεβρούζ, για την οποία η Τουρκία έχει απαγορεύσει τις μεγάλες συγκεντρώσεις.
Ο κεντρικός εορτασμός της γιορτής των Κούρδων γίνεται στο Ντιγιάρμπακιρ στις 21 Μαρτίου και αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές.
Εορτασμοί έχουν ανακοινωθεί στην Άγκυρα, την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη και τα Άδανα για τις 20 Μαρτίου. Το Νεβρούζ είναι ο εορτασμός του νέου έτους για Κούρδους και Πέρσες και αφορά την αρχή της άνοιξης. Τα τελευταία χρόνια οι εορτασμοί έχουν λάβει τη μορφή κουρδικών διαδηλώσεων, κάτι που η Άγκυρα δεν βλέπει με καλό μάτι.
Η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες και τους εργαζόμενους στην πρεσβεία να αποφεύγουν τις περιοχές που έχουν προγραμματιστεί πολιτικές συγκεντρώσεις.
ΠΗΓΗ: Onalert.gr
crash

Δεν υπάρχουν σχόλια: