Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Κύριε Όσμπορν, μία μέρα θα το μετανιώσετε αυτό για τον Μίκυ Μάους!

Η πολιτική είναι σαν το ποδόσφαιρο. 

Έχει πρωτάθλημα, αγωνία, μεγάλες ανατροπές και φυσικά μεταγραφές. 

Τι θα ήταν το ποδόσφαιρο χωρίς μεταγραφές; 

Σκεφτόμουνα, λοιπόν! Τώρα που οι εργατικοί πήραν τον Γιάνη, δεν τους στέλνουμε μερικούς ακόμη; 

Έχουμε μπόλικα αποθέματα σε αυτή την χώρα…

Καταγγέλλουμε τον Βρετανό... υπουργό Οικονομικών Τζόρτζ Όσμπορν για τις προκλητικές δηλώσεις του στο Κοινοβούλιο: "Ειλικρινά το γεγονός ότι οι Εργατικοί έχουν σύμβουλο τον Γιάννη Βαρουφάκη και τον επαναστατικό μαρξιστή παρουσιαστή Paul Mason δεν μου δείχνει ότι έχουν απάντηση στην οικονομική ασφάλεια. Υποθέτω ότι τους διάλεξαν επειδή ο πρόεδρος Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους απασχολημένος»
 Το πλέον εξωφρενικό είναι το γεγονός ότι οι Βρετανοί βουλευτές γέλασαν! Αυτό δεν πρόκειται να τους το συγχωρέσουμε…

Καταρχήν είναι άδικο. Σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο, το φίλαθλο κοινό δίνει ένα περιθώριο χρόνου στους νεοαποκτηθέντες παίκτες. Κι ο Μέσι να ερχότανε στον ΠΑΟΚ, δεν έπρεπε να τον αφήσουν λίγο να προσαρμοστεί με το περιβάλλον; Από το αεροδρόμιο κατευθείαν στο γήπεδο; Δεν γίνονται αυτά!

Κύριε Όσμπορν, σας έχω μία φιλική συμβουλή: Πολλοί Έλληνες αντιμετώπισαν τον κ. Βαρουφάκη όπως κι εσείς. Και κατάφεραν έτσι να τον κάνουν κυβέρνηση! Προσέξτε! Είναι το μυστικό του όπλο. Και πιστέψτε με, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος. Θα μετανιώσετε αργή ή γρήγορα γι αυτή σας την δήλωση. Του δώσατε κίνητρο για να πετύχει το επόμενο σχέδιο του. Ο Γιάνης ζει και αναπνέει μέσα από τις προκλήσεις. Είναι ο μόνος τρόπος για να συνεχίσει να περιφέρει την αυθεντία του σε αυτό τον πλανήτη. Και ξέρετε κύριε Όσμπορν ποιο είναι το πιο ωραίο σε αυτή την ιστορία; Ότι ο Γιάνης θα τα καταφέρει!

Το μόνο που θα πρέπει να σας απασχολεί τότε θα είναι αν το δικό σας … χαρτοφυλάκιο θα του είναι αρκετό. Διότι οι άνθρωποι έχουν φιλοδοξίες. Όπως και οι ποδοσφαιριστές. Ξέρετε πόσοι παίκτες έγιναν μετά μέχρι και πρόεδροι ομάδων; Για εμάς τους Έλληνες, κύριε Όσμπορν, έχουμε ως όνειρό μας μόνο την κορυφή. Και στο τέλος τα καταφέρνουμε, όπως συνέβη και με το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Προσωπικά χαίρομαι που άνοιξε ο δρόμος για να ολοκληρώσουν τα όνειρά τους μεγάλες μορφές της ελληνικής πολιτικής σκηνής. Και κατανοώ απόλυτα τους φόβους των πολιτικών αντιπάλων του Γιάνη. Η Ελλάδα είναι μία μικρή χώρα. Πως είναι δυνατόν να κάνει πραγματικότητα τα όνειρα πολιτικών όπως ο Νίκος Κοτζιάς, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Γιώργος Κατρούγκαλος, η Θεανώ Φωτίου. Αλλά κάπου εδώ να σταματήσουμε. Πως θα αντέξουμε να χάσουμε τόσους πολλούς; Τι θα απογίνουμε εμείς ύστερα;

Όχι! Τον Αλέξη δεν πρόκειται να τον αφήσουμε να φύγει. Διότι αυτή η χώρα θα πρέπει να συνεχίσει να παράγει νέους παίκτες. Να γεμίσουμε τον πλανήτη με Έλληνες κομμουνιστές και να αλλάξουμε τον κόσμο. Να φέρουμε και στους άλλους το χαμένο τους χαμόγελο. Αυτό που βρήκαμε εμείς οι Έλληνες μία ημέρα του Γενάρη του 2015.


Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

ΥΓ: Κύριε Όσμπορν, αν δεν σας κάνει ο Γιάνης, επειδή είναι λίγο αριστερός, μην στεναχωριέστε. Έχουμε και δεξιούς προς εξαγωγή!

Δεν υπάρχουν σχόλια: