Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Η κακιά Ευρώπη, και ο τσάμπα μάγκας Τράγκας…

Στα καφενεία δεν συχνάζω, τάβλι δεν ξέρω, μπουζούκια δεν πάω, και το γήπεδο το έχω κόψει μαχαίρι εδώ και είκοσι χρόνια. 
Έχω όμως άλλα βίτσια και άλλες αδυναμίες, μεταξύ των οποίων να ακούω τα πρωινά, όποτε μπορώ, τον Τράγκα στο ραδιόφωνο του Χατζητέτοιου. 
Οι πομπώδεις σαχλαμάρες του με χαλαρώνουν.
Μιλάμε για δημοσιογράφο κύρους… που μεγαλουργεί στα ΜΜΕ εδώ και δεκαετίες. Με ουκ ολίγους συμπολίτες μας να λένε Τράγκας και να στάζει το στόμα τους μέλι… η επιτομή δηλαδή της εγκυρότητας για τους χαϊβανοντολμάδες (που όμως ψηφίζουν)…
Για μένα βέβαια, εκτός από άκρως διασκεδαστικός, με την μοναδική μπάσα φωνή του και τους θεατρινισμούς του, που τον κάνουν να μοιάζει περισσότερο περφόρμερ σε μπουρλέσκ επιθεώρηση παρά αναλυτή ή σχολιαστή, ο Τράγκας αποτελεί σύμβολο μιας ολόκληρης εποχής. Της εποχής της γρηγοράδας. Ένας επιτήδειος  και καπάτσος «δημοσιογράφος», παντός καιρού, που όλα τα σφάζει και τα μαχαιρώνει,  με οβιδιακές μεταμορφώσεις, που αν δεν τον παρακολουθείς συχνά, δύσκολα θα καταλάβεις με ποιον είναι αυτό το διάστημα.
Μάστορας της πολιτικής κυβίστησης, της εξαπάτησης, του χαμαιλεοντισμού… σαν τον συγκαμένο ένα πράγμα, αλλά στο πιο εκλεπτυσμένο, αφού εξάλλου ουδέποτε είχε ευθύνες διακυβέρνησης, περιοριζόμενος στην εκ του ασφαλούς ανέξοδη «δημοσιογραφική» κριτική όσων πολιτικών δεν του κάνουν τα «χατίρια». Μέλος μιας άλλοτε κραταίας και πανίσχυρης παρέας «δημοσιογράφων»- αναλυτών-σχολιαστών, που έλυναν και έδεναν, ανεβοκατεβάζοντας υπουργούς, π.χ. Κακαουνάκης, Ζούγκλας, κ.ά. που πλέον έχουν σκορπίσει στους πέντε ανέμους, αφήνοντας πίσω τους τον Χίο, τον Λιάτσο, και άλλους τέτοιους οξύνοες, πλην όμως δευτεροκλασάτους, κήνσορες της πολιτικής επικαιρότητας. Ο Τράγκας όμως εκεί… στο προπύργιο της ενημέρωσης. Παντός καιρού λέμε… σαν κατσαρίδα, που επιβιώνει σε κάθε κατάσταση.
Πέρσι τον Ιανουάριο, αν τον άκουγε κανείς θα νόμιζε ότι όπου να’ναι έρχεται στην Ελλάδα ο Μεσσίας! Μετενσαρκωμένος σε Αλέξη! Έλεγε Αλέξης ο Τράγκας, και μόνο που δεν εκσπερμάτωνε. Τέτοια λατρεία. Το ίδιο πάθος είχε και με τον Δρα Μπαρουφάκη, ο οποίος θα μας έσωζε οικονομικά.
Στην πορεία, ο Αλέξης ο μεγαλοπρεπής (κατά Τράγκα) έγινε ο Τσιπράκος που μας  καταστρέφει συστηματικά.  Τι να το κάνω; Too little… too late. Η ζημιά έγινε, και ο Τράγκας έβαλε το χεράκι του, αφού χιλιάδες κόσμου τον ακούει μετά μανίας, και το χειρότερο; Τον πιστεύει.
Σε ένα μόνο πράγμα δεν άλλαξε στάση ο Τράγκας όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Στον πόλεμο που έχει εξαπολύσει κατά της Ευρώπης, κατά της ΕΕ, κατά των ξένων δανειστών που μας πίνουν το αίμα (αφού). Μέχρι και αξιωματικός της Βέρμαχτ είχε ντυθεί κάποτε σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση, προκειμένου να μας πείσει ότι οι κακοί Γερμανοί θέλουν να μας αφανίσουν, με υποχείριά τους τους σαμαροβενιζέλους. Μιλάμε για σούπερ ντούπερ αγαναΧτισμό με μπόλικο ακροατήριο.
Και παρόλο που την 25/1/15 ο λαός μας τον άκουσε, και ψήφισε Σύριζα για την προκοπή του τόπου, το εγχείρημα απέτυχε. Δεν του βγήκε του Τράγκα (που όμως έχει να λέει πως σε όλα πέφτει μέσα, και πως έχει προβλέψει τα πάντα όλα). Με αποτέλεσμα η χώρα να διαλύεται κάθε μέρα και πιο πολύ, αλλά κατά τον Τράγκα, δεν φταίει ο Αλέξης, ούτε ο Τσαλακώτος, ούτε ο συγκαμένος, ούτε καν η Βαγενά με τον Πάντζα. Οι άνθρωποι αυτοί παλεύουν για την σωτηρία μας.
Για όλα όμως συνεχίζουν να φταίνε οι κακοί ξένοι τοκογλύφοι, που έχουν βάλει σκοπό να μας υποδουλώσουν. Αυτή είναι η πάγια γραμμή Τράγκα. Ακόμη και σήμερα που η μαντάμ Μέρκελ είναι η μόνη στην Ευρώπη που στηρίζει τον στραβοστομιασμένο ηγέτη μας. Και που αν δεν ήταν αυτή, θα είχαμε ήδη βγει από την ευρωζώνη, την Σένγκεν, το ΝΑΤΟ, μπορεί κι απ τον ΟΗΕ.
Σήμερα το πρωί για παράδειγμα ο Τράγκας «ούρλιαζε» για το πως ΔΕΝ φταίει η κυβέρνηση για την αποτυχημένη διαπραγμάτευση, ούτε για τα αδιέξοδα του Τσακαλώτου, ούτε για τις μειώσεις συντάξεων, ούτε για τίποτα. Αλλά φταίνε όπως είπαμε οι εταίροι μας και οι τροϊκανοί. Με ατράνταχτο επιχείρημά του το ότι «λέτε να ξυπνάει το πρωί ο Αλέξης και να θέλει να βάλει κι άλλους φόρους; Λέτε να θέλει ο Τρύφων Αλεξιάδης να κάνει αυτά που κάνει; Λέτε να μας μισεί ο Τσαλακώτος;» Όχι! Απλά αναγκάζονται οι άνθρωποι να υπακούσουν στις εντολές των δανειστών, και άθελά τους να συμμετέχουν στα σκοτεινά σχέδια όλων αυτών που μας ζηλεύουν λόγω επειδής είμαστε Αίλλυνες να’ ουμ… Όπως ο Σπίρτζης, που ναι μεν ξεπουλάει τα αεροδρόμια στους «κακοί Γερμανοί», πλην όμως το κάνει με μισή καρδιά, και με τρεμάμενη, βουτηγμένη στα δάκρυα την υπογραφή του. 

Βέβαια, όταν οι σαμαροβενιζέλοι έκαναν αυτά που έκαναν, τότε ήταν βαλτοί, προδότες, δοσίλογοι, και μισέλληνες. Και θα έρχονταν ο Αλέξης να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Να σκίσει τα μνημόνια, να διώξει την τρόικα, και να αλλάξει την Ευρώπη, καταργώντας στο ενδιάμεσο και τον καπιταλισμό (μπορεί και τον καρκίνο). Τώρα που ο Αλέξης με τον συγκαμένο είναι στα τέσσερα επί μονίμου βάσεως, τώρα δεν φταίνε τα παιδιά… φταίει ο Σόιμπλες ο σακάτης.
Αυτά ζούμε. Μαζί με άλλες φαιδρότητες, που με κάνουν να αναρωτιέμαι ώρες ώρες αν έχουμε κυβέρνηση ή κάποιο μπουλούκι σε κάποια δευτεροκλασάτη επιθεώρηση του Σεφερλή (και του Χαϊκάλη). Με πρόσφατο παράδειγμα της γελοιότητας του θιάσου που μας κυβερνά, το προχθεσινό ταξίδι του συγκαμένου (του 3.69%) στην Φλόριντα των ΗΠΑ με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος παρακαλώ! Αυτό, που όταν στην χάση και στη φέξη (σπανιότατα) το χρησιμοποιούσε ο πρωθυπουργός Σαμαράς, γίνονταν ο κακός χαμός για την άκρατη σπατάλη. Το ίδιο και όταν το χρησιμοποιούσε που και που ο τότε υπουργός Άμυνας Βενιζέλος. Σήμερα όμως, που ο συγκαμένος καθημερινά πηγαινοέρχεται στο γραφείο του με στρατιωτικό ελικόπτερο, και που πήγε στην Αμερική (δεν το χωράει ο νους μου) με κόστος πτήσης αλέ ρε τουρ τουλάχιστον 200-250.000 ευρώ, κανείς δεν μιλάει. Ούτε καν ο Τράγκας…
Αμ το άλλο; Με το κατινίστικο σόου της Βαγενά στο Κιλελέρ; Που όποιος είδε το βίντεο ακόμη γελάει με τα χάλια της; Με τα χάλια ενός ακόμη σούργελου που ο σοφός λαός έστειλε στη βουλή για να τον εκπροσωπήσει… χα χα χα.
Σύριζα θέλατε γατάκια; Σύριζα λάβατε!
Και που είστε ακόμη…


ΥΓ- Την ιστορική αυτή ώρα  που ο Ομπάμα επισκέπτεται την Αβάνα, την ώρα που ένα από τα τελευταία προπύργια του κομμουνισμού παραδέχεται και αυτό την ήττα του, οι δικοί μας σταλινικοί ιδεοληπτικοί τυχοδιώκτες, π.χ. Φίλης, βάζουν χέρι (εκτός απ τις συντάξεις και τους μισθούς) και στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, στα οποία απαγορεύουν(!) τις αξιολογήσεις των εκπαιδευτικών, τις ξένες γλώσσες, τις δραστηριότητες, τα κλαμπς κλπ. Μιλάμε για συμπλεγματικούς και μίζερους μισάνθρωπους που έχουν κάνει τάμα να μας καταντήσουν Αλβανία του Ενβέρ Χότζα..
Δεν με εκπλήσσει καθόλου όμως. Το περίμενα. Ακόμη θυμάμαι αυτό που είπε σε πάνελ του Μπογδάνου ο τότε ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, λίγο πριν απ τις εκλογές του Σεπτέμβρη, με αφορμή τον αυξημένο ΦΠΑ στα ιδιωτικά σχολεία:«Δεν μπορούμε να ανεβάσουμε το επίπεδο των δημόσιων σχολείων, άρα θα κατεβάσουμε αυτό των ιδιωτικών, για λόγους ισότητας»!!!!!
Είπε κανείς τίποτα; Αυτοί μας κυβερνάνε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: