Δευτέρα 14 Μαρτίου 2016

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – «ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: «Το γνωρίζαμε από πριν, μας το είχαν πει οι Τούρκοι»! (ΝΕΕΣ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Φονική έκρηξη συγκλόνισε το κέντρο της Άγκυρας σκοτώνοντας 37 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 125, σύμφωνα με αξιωματικό των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας. 


Η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο Πάρκο Γκιουβέν, δίπλα σε μεταφορικό κόμβο της τουρκικής πρωτεύουσας...

56e5a816c03c0e0f0ccf8495
Οι  εκτιμήσεις των αρχών κάνουν λόγο για 37 νεκρούς νεκρούς και 125 τραυματίες από την έκρηξη του παγιδευμένου αυτοκινήτου  στο κέντρο της Αγκύρας, ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής πρωτεύουσας. «Η έκρηξη προκλήθηκε από ανατίναξη αυτοκινήτου φορτωμένου με εκρηκτικά κοντά στην πλατεία του Κιζιλάι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Σύμφωνα με τα Τουρκικά μέσα στόχος ήταν μια κλούβα των ΜΑΤ που βρίσκεται επί καθημερινής βάσεως στην πλατεία κοντά στο μετρό. Από την έκρηξη νεκρός είναι ένας αστυνομικός της ομάδας.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η επίθεση στην Άγκυρα πραγματοποιήθηκε από Κούρδo μαχητή του PKK ή συνδεόμενης με αυτό οργάνωσης, δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας.
Τα ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, νευραλγικό κέντρο της τουρκικής πρωτεύουσας. Εικόνες από το σημείο της έκρηξης δείχνουν απανθρακωμένα λεωφορεία και διασώστες να μεταφέρουν τραυματίες.
Φαίνεται πως η έκρηξη σημειώθηκε μέσα από αυτοκίνητο το οποίο κινούνταν με χαμηλή ταχύτητα πίσω από λεωφορείο το οποίο σταματούσε στη στάση για να πάρει κόσμο. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε το περιστατικό και συγκλονίζει η στιγμή της έκρηξης όπου ξαφνικά όλα σκοτείνιασαν.
Δικαστήριο της Άγκυρας διέταξε απαγόρευση πρόσβασης στο Facebook, στο Twitter και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την ανάρτηση οπτικού υλικού από το σημείο της βομβιστικής επίθεσης στην τουρκική πρωτεύουσα, μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα CNN Turk και NTV.
Έντονες είναι οι φήμες πως οι ΗΠΑ είχαν πληροφορίες για την επίθεση, καθώς την Παρασκευή, η πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Άγκυρα απηύθυνε μήνυμα προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Τουρκία, προειδοποιώντας για «πιθανή τρομοκρατική επίθεση» στην Άγκυρα με στόχο «κτίρια της τουρκικής κυβέρνησης και άλλα κτίρια» στην περιοχή Μπαχτσελίεβλερ. Σε άλλη ανακοίνωση στις 13 Μαρτίου 2016, οι ΗΠΑ αναφέρουν: «Αναφορικά με τις απορίες των μέσων ενημέρωσης της Τουρκίας για την ανακοίνωση της αμαερικανικής πρεσβείας προς τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στην Άγκυρα, τα στοιχεία είναι τα εξής: Μία εβδομάδα πριν, η αμερικανική πρεσβεία αντιλήφθηκε μία απειλή μέσω μίας προειδοποίησης της τουρκικής κυβέρνησης στα social media. Η προειδοποίηση αυτή, επιβεβαιώθηκε από τις τουρκικές αρχές. Μετά από αυτό, η αμερικανική πρεσβεία έδωσε την ειδοποίηση σε όλους τους Αμερικανούς πολίτες στην Άγκυρα -τόσο κυβερνητικούς εργαζομένους όσο και πολίτες- και στους Τούρκους υπαλλήλους της αμερικανικής πρεσβείας, όπως κάνουμε συστηματικά όταν έχουμε πληροφορίες για απειλές από την τουρκική κυβέρνηση». Δείτε φωτογραφίες και βίντεο: kl1kck3k2k1

Δεν υπάρχουν σχόλια: