Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ Η ΤΑΣΙΑ! ΚΙ ΟΜΩΣ ΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ… ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ! «Χάθηκαν» περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι


Ε, ναι λοιπόν! Η κυβέρνηση κατάφερε να δικαιώσει την πρώην υπουργό Τασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία είχε δηλώσει, μεταξύ των άλλων, ότι οι μετανάστες εξαφανίζονται.

Συγκερκιμένα, ενώ μέχρι τις 8.30 το πρωί της Δευτέρας στα κέντρα φιλοξενίας, τις ανοιχτές δομές και τις πλατείες βρίσκονταν 36.400 πρόσφυγες-μετανάστες, ένα 24ωρο μετά -και παρ” όλο που τα σύνορα της Ειδομένης είναι κλειστά- ο...
εν λόγω αριθμός μειώθηκε κατά περίπου 2.000. Από τη σύγκριση των δύο πινάκων που έδωσε στη δημοσιότητα με 24 ώρες διαφορά η κυβέρνηση προκύπτει ότι η μεγαλύτερη διαφορά προέρχεται από τη δομή που έχει στηθεί στο λιμάνι του Πειραιά.
Δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση προκύπτει το συμπέρασμα ότι μιλάμε για2.226 «εξαφανισμένους» ανθρώπους για τους οποίους κανείς δεν ξέρει ούτε πού βρίσκονται, ούτε πού πηγαίνουν, όύτε ποια είναι η τύχη τους. Εκτός από τον Πειραιά περίπου 300 πρόσφυγες και μετανάστες «χάθηκαν» από τη Χίο και 313 από τη Μεγίστη, 300 από το παλαίο Αεροδρόμιο του Ελληνικού και 120 από το γήπεδο χόκεϊ του Ελληνικού.
Ωστόσο ίδια παραμένει η κατάσταση στα σύνορα Ελλάδας-Σκοπίων, στην Ειδομένη και στα Διαβατά.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, πάντως, η διαφορά αυτή προκύπτει από το γεγονός η καταμέτρηση δεν είναι προγραμματισμένη ώστε όλοι οι πρόσφυγες και μετανάστες να είναι παρόντες και έτσι οι αριθμοί να είναι ίδιοι καθώς, όπως έλεγε η ίδια πηγή, μπορεί κάποιοι να είναι εκτός δομών ή κάπου αλλού για κάποια προσωπική τους υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: