Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ! 120.000 θα εγκλωβιστούν στην Ελλάδα – 50.000 βρίσκονται ήδη εδώ – Που θα στηθούν… σκηνές


Σε αναζήτηση χώρων όπου μπορούν να στηθούν νέοι καταυλισμοί προσφύγων βρίσκεται η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παρισταμένων υπουργών, αυτή τη στιγμή βρίσκονται στην Ελλάδα περίπου 50.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες και μετανάστες, ενώ αναμένονται ακόμα 70.000, που ανεβάζει τον αριθμό...
αυτών που αναμένεται να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα στους 120.000.
Το «σχέδιο Μουζάλα» έχει δύο βασικούς πυλώνες: την δημιουργία κέντρων διαμονής δυναμικότητας 50.000 ανθρώπων και την φιλοξενία άλλων 50.000 σε ξενοδοχεία και άλλα καταλύματα, πλησίον των μεγάλων αστικών κέντρων. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΝΤ1 έχουν ήδη προταθεί ως χώροι προς αξιοποίηση: η εγκαταλελειμμένη πλατφόρμα στην περιοχή του Σκαραμαγκά, το παλαιό κτίριο του «Σαρακάκη», το κάμπινγκ της Βούλας, το πρώην Ανατολικό αεροδρόμιο, ένα στρατόπεδο στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης και η σχολή της Αστυνομίας στην Καρδίτσα.
Ο δεύτερος πυλώνας του «σχεδίου Μουζάλα» προβλέπει την δημιουργία ακόμη 50.000 «θέσεων διαμονής» σε ξενοδοχεία και καταλύματα. Όπως αναφέρεται στο κείμενο που εστάλη στις Βρυξέλλες, τα καταλύματα αυτά θα βρίσκονται σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 χλμ. από τα αστικά κέντρα, «μεταθέτοντας» έτσι αυτό το βάρος κατά κύριο λόγο σε διαθέσιμες ξενοδοχειακές μονάδες στην περιφέρεια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Αγοραστός: «Πως θα τους ταΐζουμε;»

Ενδεικτική του αδιεξόδου που έχει περιέλθει η χώρα στο προσφυγικό είναι η τοποθέτηση του προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος κ. Κ. Αγοραστού στην χθεσινή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εσωτερικών όπου διερωτήθηκε: «Εμείς να βρούμε χώρους για να φιλοξενηθούν οι πρόσφυγες. Πως θα τους ταΐζουμε; Έχετε εθνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσης; Οι περιφέρειες και οι δήμοι έχουν φτάσει στα όριά τους. Έχουμε ξοδέψει περίπου 1,8 δισ. ευρώ για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών μέχρι σήμερα. Θα υπάρξουν κονδύλια για την σίτιση και την στέγαση των προσφύγων; Οι έκτακτες ανάγκες έχουν μετατραπεί σε τακτικές ανάγκες για τους ΟΤΑ και κινούμαστε στα όρια της νομιμότητας χωρίς να υπάρχει κανένα κεντρικό σχέδιο από σας για την αντιμετώπιση του προβλήματος», όπως είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος στα κυβερνητικά στελέχη.
Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός στην χθεσινή συνέντευξή στον Ενικό κατηγόρησε την Τουρκία για τις αυξημένες προσφυγικές ροές και έκανε αναφορά για ακραίες πολιτικές συνθήκες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κι όλα αυτά τη στιγμή που πριν από λίγο καιρό η κυβέρνηση διέψευδε τα σενάρια για την δημιουργία 50.000 θέσεων υποδοχής προσφύγων στην Ελλάδα καθώς και την προοπτική να κλείσουν τα σύνορα προς τον βορρά ή ακόμα και να τεθεί θέμα εξόδου της χώρας από την Σένγκεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: