Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

POLITICO: «ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ»: Τα μηνύματα του πρωθυπουργού στο Twitter πριν τη Σύνοδο

Μακριά από τους υπόλοιπους ηγέτες της Ένωσης και στη γωνία του τραπεζιού της Συνόδου Κορυφής απεικονίζει σε γράφημά του τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το περιοδικό Politico.
Ο αρθρογράφος, επισημαίνει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει σπαταλήσει όλο το πολιτικό του κεφάλαιο στο εθνικό θέμα της χώρας του, την γνωστή οικονομική κρίση και τις διαπραγματεύσεις για τα...
πακέτα στήριξης, και αναφέρει ότι  βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των χωρών που θέλουν να διασώσουν την ζώνη του Σένγκεν.
Το Politico αναφέρει ότι στην Σύνοδο Κορυφής αυτής της εβδομάδας θα αντιπαρατεθούν δύο στρατόπεδα σχετικά με δυο κορυφαία ζητήματα που δείχνουν να «πριονίζουν» τα θεμέλια της Ένωσης και να δημιουργούν σκληρές διαχωρίστικές γραμμές και αντιπαραθέσεις μεταξύ των κρατών-μελών της.
politico_1
Το πρώτο αφορά της προσφυγική κρίση και τον τρόπο αντιμετώπισης αυτής απο τους εταίρους, με τους μεν να υποστηρίζουν την αναστολή της Συνθήκης της Σένγκεν και την εισαγωγή πιο σκληρών ελέγχων στα σύνορα και τους δε να προσπαθούν να διατηρήσουν το ισχύον καθεστώς της ζώνης.
Το δεύτερο θέμα αφορά το Brexit, δηλαδή την νέα συμφωνία που επιδιώκει η Μεγάλη Βρετανία με την ΕΕ και η οποία αν αποτύχει μπορεί να οδηγήσει στην έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ.
Και στα δύο αυτά θέματα, το Politico κατατάσσει τον Έλληνα Πρωθυπουργό στην άκρη του φάσματος, με περιορισμένες συμμαχίες.
Τα μηνύματα Τσίπρα
Μήνυμα προς όσους θέλουν την Ελλάδα εκτός της ζώνης Σένγκεν, έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, πριν τη Σύνοδο Κορυφής.
Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε πως η Ελλάδα είναι η χώρα που σώζει καθημερινά δεκάδες ζώες, οπότε το κλείσιμο των συνόρων δεν είναι λύση.
Μέσω του Twitter, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «στο Συμβούλιο κορυφής εκπροσωπούμε με υπερηφάνεια την Ευρώπη του ανθρωπισμού, που έσωσε ένα εκατ. ζωές το 2015».
«Εκπροσωπούμε την Ελλάδα που αγκαλιάζει τους κατατρεγμένους του πολέμου, εκπροσωπούμε τους νησιώτες που σώζουν παιδιά με αυταπάρνηση», προσέθεσε.
«Πρέπει να σταματήσουν οι πνιγμοί στο Αιγαίο κι όχι να κλείσουν τα σύνορα. Τα ανοιχτά σύνορα είναι κατάκτηση των Ευρωπαϊκών λαών», επεσήμανε, ακόμη και κατέληξε.
«Μαζί θα κρατήσουμε ασφαλή και ανοικτή την δημοκρατική Ευρώπη στην οποία ελπίζουν οι κατατρεγμένοι για να μην θρηνήσουμε άλλους νεκρούς».
Καταγραφή

Δεν υπάρχουν σχόλια: