Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΙΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ! Εντοπίστηκαν δύο σοροί – Συνεχίζονται οι έρευνες

Δύο σοροί των αγνοούμενων αξιωματικών από το ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού που κατέπεσε τα ξημερώματα στην Κίναρο εντοπίστηκαν λίγο μετά τις 11 το πρωί στην ξηρά.

Αγνοείται ο τρίτος αξιωματικός.

Το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου βρέθηκε σε απόκρημνη χαράδρα στο βορειοδυτικό άκρο της Κινάρου, σε υψόμετρο 295 μέτρων...
Εκείνο που έχει ενδιαφέρον είναι πώς το ελικόπτερο πετούσε σε πολύ χαμηλό ύψος, 390 πόδια όπως δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ (130 μέτρα δηλαδή) κάτι που σημαίνεί πώς εκτελούσε πιθανότητα σε άσκηση απόκρυψης με αποτέλεσμα να υπαρξει βίαιη πρόσκρουση του πάνω σε βράχο του νησιού.
Αυτός είναι ο λόγος πιθανότατα που το πλήρωμα δεν πρόλαβε να αναφέρει τίποτα. Ωστόσο, δεδομένου πώς τόσο ο κυβερνήτης όσο και ο συγκυβερνήτης ήταν ιδιαίτερα έμπειροι δεν αποκλείεται να υπήρξε και κάποια βλάβη. «Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμη κάτι. Όλα είναι υπό διερεύνηση» , ανέφερε ο Ευάγγελος Αποστολάκης.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο νεκροί, οι οποίοι ακόμα δεν έχουν αναγνωριστεί, εντοπίστηκαν σε σχετικά μεγάλη απόσταση από το σημείο όπου βρέθηκε το ουραίο τμήμα του ελικοπτέρου.
Το στοιχείο αυτό θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της πρόσκρουσης του ελικοπτέρου ΠΝ-28.

Δεν υπάρχουν σχόλια: