Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

«ΘΑ ΣΕ Γ@ΜΗΣΩ, ΑΝ ΔΕΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ»! Τι «έπιασε» ο κοριός της ΕΛ.ΑΣ. – Στις τηλεφωνικές συνομιλίες των συλληφθέντων δημοσιογράφων υπάρχουν αναφορές για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά – Έρχονται και νέες συλλήψεις…

Ο «κοριός» της ΕΛΑΣ έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος εκβιαστών-δημοσιογράφων, καθώς στη δικογραφία υπάρχουν χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών.


Σύμφωνα με το Εθνος ο «κοριός» έχει πιάσει εκφράσεις του τύπου...
 «αν δεν βάλεις τα λεφτά μέχρι το μεσημέρι, θα σε γ@μήσω, θα σε σκίσω». Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, μέχρι και 40 τηλεφωνικές κλήσεις την ημέρα πραγματοποιούσαν οι συλληφθέντες προς τα θύματα τους ασκώντας ψυχολογική πίεση με βρισιές και απειλές ώστε να τους αποσπάσουν χρήματα. «Έχουμε ενδείξεις ότι εκβίαζαν στελέχη ΔΕΚΟ και επιχειρηματίες επί σειρά ετών» λέει στην εφημερίδα υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Οι εκβιασμοί
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, αν το θύμα προέβαλε αντίσταση και δεν προτίθετο να καταβάλλει τα χρήματα, απειλούταν ότι θα δουν δημοσιευμένα τα προσωπικά τους δεδομένα, όπως την οικογενειακή τους κατάσταση, τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, τα φορολογικά τους στοιχεία, ακόμα και ότι θα σταλούν διωκτικές αρχές σε επιχειρήσεις οικείων τους για να τους βεβαιώσουν τις φορολογικές παραβιάσεις και να τους επιβάλουν εξοντωτικά πρόστιμα.
Στο μεταξύ, στο στόχαστρο της ΕΛΑΣ έχουν μπει δεκάδες «ενημερωτικές» ιστοσελίδες, αλλά και χαμηλής κυκλοφορίας εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια της περιφέρειας, που φέρονται να έχουν εμπλοκή στο κύκλωμα. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο κύκλος των υπόπτων φτάνει τουλάχιστον τα 20 άτομα, καθώς έχουν προκύψει μέσα από τις συνομιλίες ενδείξεις συμμετοχής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: