pptt3

Η Ρωσία συγκεντρώνει στρατεύματα στην Κριμαία ενώ έτοιμοι είναι   Σαουδάραβες και Τούρκοι οι οποίοι συγκεντρώνουν  στρατό στα σύνορα τους.

Σύμφωνα με την Σαουδαραβική τηλεόραση ο  εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας του βασιλείου Ahmed Asiri, ανακοίνωσε ως «μη αναστρέψιμη» την πρόθεση του  Ριάντ να στείλει χερσαίες δυνάμεις στη Συρία.
Ο ίδιος μάλιστα τόνισε ότι...
ο στρατός της χώρας του μαζί με τον αμερικανικό θα εισβάλουν στο συριακό έδαφος εναντίον του ISIS.
Την ίδια ακριβώς στιγμή και ενώ ανακοινώθηκε υποτίθεται  η κατάπαυση του πυρός στην Συρία από ΗΠΑ και Ρωσία στην Γενεύη  , ρωσικές μεραρχίες πεζικού, τεθωρακισμένων και αλεξιπτωτιστών, συγκεντρώνονται στην Κριμαία, για την διεξαγωγή    στρατιωτικών ασκήσεων , σύμφωνα με τον  Υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοιγκού .
Ο ΥΠΑΜ της Ρωσίας υπέβαλε έκθεση  στον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν για την ενεργοποίηση των ενόπλων δυνάμεων στην Νότια Στρατιωτική περιοχή.
Σύμφωνα με τον ίδιο , προκειμένου να ελεγχθούν τα  συστήματα ελέγχου στην Νότια και Κεντρική Στρατιωτική Περιοχή θα μετακινηθούν δυνάμεις στην περιοχή Ροστόφ, Σεβαστούπολης και Συμφερούπολης .Μιλάμε για περιοχές που διαθέτουν 300.000 Ρώσους στρατιώτες και χιλιάδες άρματα μάχης , ΤΟΜΠ , ΤΟΜΑ και άλλα συστήματα.
Ο ίδιος είπε ότι οι στρατιώτες   που εμπλέκονται και οι δυνάμεις θα αναπτυχθούν  σε μια απόσταση τριών χιλιάδων χιλιομέτρων σε 18 «σημεία».
« Η άσκηση των στρατευμάτων στην Κριμαία, αφορά την προετοιμασία απόκρουσης  μαζικής επίθεσης του εχθρού »,  δήλωσε λιτά ο  Σοϊγκού, στο πρακτορείο ειδήσεων  RIA «Novosti».
Πληροφορίες από ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν την πολεμική ετοιμότητα 10.000 στρατιωτών  , 900 στρατιωτικών  οχημάτων , αρμάτων μάχης, πυροβόλων και παντός εξοπλισμού, 200 μαχητικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων και 50 πολεμικών πλοίων και υποβρυχίων .
Το υπουργείο είπε επίσης ότι στις ασκήσεις συμμετέχουν δυνάμεις και  μέσα της Κεντρικής Στρατιωτικής Περιοχής.
Όλως  τυχαίως  350.000 Σαουδάραβες στρατιώτες, αλλά  και  από τα κράτη του Περσικού Κόλπου πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στον τομέα των περιοχών  Hafer Al -Batin στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας στα σύνορα με την Ιορδανία .
2.540 πολεμικά αεροσκάφη, 20.000 άρματα μάχης και 460 ελικόπτερα θα συμμετάσχουν επίσης στην άσκηση, που ονομάστηκε «North  Thunder». H άσκηση θα διαρκέσει  18 ημέρες , και ο εναέριος  πάνω από τη βόρεια Σαουδική Αραβία θα κλείσει για αυτό το διάστημα .
Ο Τουρκικός στρατός ως γνωστόν έχει συγκεντρώσει εδώ και καιρό στα σύνορα με την Συρία  μία δύναμη 60 χιλιάδων στρατιωτών με εκατοντάδες άρματα μάχης και αυτοκινούμενα πυροβόλα και μαχητικά αεροσκάφη .
Εάν  σε όλα αυτά προστεθούν και τα νατοϊκά πολεμικά πλοία  στο Αιγαίο τα οποία θα διαφυλάττουν την ασφάλεια των συνόρων της ΕΕ από τους λαθρομετανάστες , μπορούμε να κατανοήσουμε το διαμορφωθέν  σκηνικό στην περιοχή  και το κατά πόσο θα υπάρξει ειρήνη ή όχι.
Η παρέμβαση της Ρωσίας έχει χαλάσει τα σχέδια του ΝΑΤΟ για την μοιρασιά της περιοχής, ενώ οι Τούρκοι «οσμίζονται» την δημιουργία του  Κουρδιστάν.
Όταν  ξεκινήσει αυτό που ετοιμάζουν οι ισχυροί του πλανήτη τότε όπως έχει προφητευθεί θα ξεχάσουν τελείως την χώρα μας και την οικονομική κρίση μαζί με τα ελλείμματα του ελληνικού προϋπολογισμού και το χρέος.
Ο λόγος θα έχει να κάνει με την τεράστια γεωστρατηγική θέση της χώρας  η οποία « γειτνιάζει» με τις εξελίξεις στην περιοχή.
Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )
www.pentapostagma.gr