Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

"Όχι" του Κυριάκου στην Μέρκελ

Η Μέρκελ άκουσε το “όχι” του Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό, χωρίς να… αντιδράσει

Η επίσημη πρώτη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, με την ιδιότητα του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, συγκέντρωσε το πολιτικό ενδιαφέρον εντός και εκτός συνόρων.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε αποτελεί εκ των πραγμάτων τον φυσικό εναλλακτικό παράγοντα εξουσίας, απέναντι στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και οι... Ευρωπαίοι, Κεντροδεξιοί και… μη, ήθελαν να πάρουν ένα πρώτο δείγμα γραφής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο τελικός απολογισμός της επίσκεψης, των επαφών και των ζυμώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές της χώρας, είχε θετικό πρόσιμο.

Είχε φυσικά και μια στιγμή… φετίχ. Το τετ-α-τετ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Το σχετικό ρεπορτάζ και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Άνγκελα Μέρκελ ρώτησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη τι σχεδιάζει να κάνει με μια σειρά από κρίσιμα και σημαντικά θέματα. Από το προσφυγικό, μέχρι το Ασφαλιστικό, και τα σχετικά νομοσχέδια τα οποία θα φέρει προς ψήφιση στη Βουλή η κυβέρνηση Τσίπρα.

Φορώντας τη “γαλανόλευκη”, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άφησε περιθώρια παρερμηνείας των προθέσεών του. Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει πλάτη για το προσφυγικό. Δεν πρόκειται ωστόσο να διευκολύνει την κυβέρνηση στο θέμα του Ασφαλιστικού.

Και αυτό το τελευταίο έχει τη σημασία του, αν συνυπολογίσει κανείς τα σενάρια που θέλουν την Άνγκελα Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους, πολύ περισσότερο την ευρωπαϊκή Κεντροδεξιά, να βλέπουν με διογκούμενη ανησυχία την αδυναμία της κυβέρνησης Τσίπρα να σηκώσει το βάρος του 3ου Μνημονίου και της υλοποίησης των σχετικών μέτρων του.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον φυσικά έχει το γεγονός ότι, στο “όχι” του Κυριάκου Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό, η Άνγκελα Μέρκελ δεν αντέδρασε…


ysterografa.gr

1 σχόλιο:

ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ είπε...

ο ανθρωπος της ΖΗμενς ο Μητσοτακης θα μας σωσει........
ρε σοβαρευτειτε.......

εχουμε φυγει ηδη για ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ