Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Ποιους θέλει να πάρει στο κόμμα της από τη ΛΑΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ποιους θέλει να πάρει στο κόμμα της από τη ΛΑΕ η Ζωή Κωνσταντοπούλου - Κεντρική ΕικόναΈρχονται… μεταγραφές
Αθόρυβα, αλλά με συντονισμένες κινήσεις συνεχίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τις προσπάθειές της για δημιουργία πολιτικής κίνησης, την οποία φιλοδοξεί να μετατρέψει σε κόμμα. 
Πρώτος της στόχος είναι να «καταπιεί» τη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη και όσο περισσότερα στελέχη μπορεί από το κόμμα του. Οι πιο κοντινοί της άνθρωποι συνεχίζουν να είναι δύο γυναίκες....
Πρόκειται για την ευρωβουλευτή και προσωπική της φίλη, Σοφία Σακοράφα, και τη Ραχήλ Μακρή, με την οποία είχαν «δεθεί» από την περίοδο του «μαύρου» στην ΕΡΤ και συνεχίζουν να τα λένε τακτικά και να προετοιμάζουν τις κινήσεις τους. Ακόμα μία κυρία της Αριστεράς που ήταν στα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας, αλλά το τελευταίο διάστημα έχει αποστασιοποιηθεί από τον κ. Λαφαζάνη, είναι η Νάντια Βαλαβάνη. Εμβληματική φυσιογνωμία της μεταπολιτευτικής Αριστεράς, χαίρει της απόλυτης εκτίμησης της πρώην προέδρου της Βουλής.
Πλην των κυριών, όμως, η Ζωή Κωνσταντοπούλου επιθυμεί διακαώς να εντάξει στο πολιτικό προσωπικό της όποιας πολιτικής πρωτοβουλίας της την πλέον ιστορική φυσιογνωμία της Αριστεράς στην Ελλάδα, τον Μανώλη Γλέζο. Οι πρώτες επαφές έχουν ήδη γίνει, αλλά το αποτέλεσμα είναι μέχρι στιγμής άγνωστο. Σε ό,τι αφορά την ένταξη του Γιάνη Βαρουφάκη στο εγχείρημα αυτό, οι γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα δείχνουν ότι τη θεωρούν πολύ δύσκολη, κυρίως λόγω της «πληθωρικότητας» του χαρακτήρα και των δύο προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: