Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016

Το μυστήριο με την απελευθέρωση των Τούρκων διακινητών

Περισσότεροι οι πρόσφυγες από τους ντόπιους στο Καστελλόριζο

Άφαντο το ΝΑΤΟ και ο στόλος του!

Ηδη το Καστελλόριζο βρίσκονται 750 πρόσφυγες σε ένα νησί που το χειμώνα δεν ξεπερνάει τα 250 άτομα. 
Από την πρώτη στιγμή δεν παύουμε να κάνουμε focus στους Τούρκους διακινητές και στην αντιμετώπιση που έχουν από τις ελληνικές αρχές.
Ποιος αφήνει ελεύθερους και με τι ανταλλάγματα τους Τούρκους διακινητές; 
Γιατί δεν οδηγούνται στην Αθήνα; 
Τι συμβαίνει με την συμμορία των διακινητών; 
Γιατί κάνουμε τα στραβά μάτια και κάθε τόσο αφήνονται ελεύθεροι οι Τούρκοι διακινητές; 
Ποιος είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ τελικά...

Η “Ροδιακή” περιγράφει τι συμβαίνει στο Καστελλόριζο τα τελευταία 24ωρα>

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν χθες μιλώντας στη «Ροδιακή» κάτοικοι του νησιού, ο αριθμός των μεταναστών προσφύγων που βρίσκονταν χθες το πρωί στο Καστελλόριζο ξεπερνούσε τους 740 συνολικά(!) όταν το σύνολο των μονίμων κατοίκων δεν ξεπερνά τους 250 αυτή την εποχή.
Οι δυνάμεις επιτήρησης που υπάρχουν στην περιοχή είναι ελάχιστες, όπως ελάχιστος είναι επίσης και ο αριθμός των λιμενικών και αστυνομικών που υπηρετούν στο Καστελλόριζο.

Μεταξύ των 740 ατόμων – προσφύγων που βρίσκονται στο νησί του Καστελλορίζου, περιλαμβάνονται πάνω από 300 γυναίκες και παιδιά. Ο χώρος διαμονής που τους έχει παραχωρηθεί από τον Δήμο, είναι ευπρεπής, αλλά ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει τόσο μεγάλο αριθμό προσφύγων, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι αυτοί να βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις.
Οι εθελοντές δίνουν καθημερινή μάχη για να μπορέσουν να επιβιώσουν με αξιοπρέπεια οι άνθρωποι αυτοί.

Το… κόστος μεταφοράς που έχει κάνει «ζάμπλουτους» τους διακινητές, με την ανοχή βεβαίως των τουρκικών αρχών που δεν επιτηρούν ούτε στο ελάχιστο την περιοχή, ανέρχεται γύρω στις 2.500 ευρώ το άτομο, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των προσφύγων που έχουν φθάσει στη χώρα μας.

Εν τω μεταξύ στην τουρκική πόλη «Κας» που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το Καστελλόριζο, έχουν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πρόσφυγες, που καθημερινά στέλνονται στο Καστελλόριζο με τη βοήθεια των τουρκικών κυκλωμάτων. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες, λένε ότι έχουν… συνταχθεί και λίστες αναμονής για να υπάρχει μια… τάξη στην όλη διαδικασία που ακολουθείται.

Κάτοικοι του Καστελλορίζου, που μίλησαν χθες στη «Ροδιακή» χαρακτήρισαν απαράδεκτη, τριτοκοσμική και επικίνδυνη την όλη διαδικασία και αναρωτήθηκαν πως είναι δυνατόν να ισχυρίζονται κάποιοι ότι έχουν ληφθεί μέτρα επιτήρησης στην ευρύτερη περιοχή.

«Οι διακινητές, βρήκαν τρύπα περάσματος στη χώρα μας και την εκμεταλλεύονται δεόντως, σημείωσαν οι ίδιοι. Που είναι το ΝΑΤΟ που υποτίθεται ότι φυλάει τα σύνορά μας; – αναρωτήθηκαν οι ίδιοι.


Πάντως αν η κατάσταση συνεχιστεί με αυτούς τους ρυθμούς, τότε το πρόβλημα θα κορυφωθεί σε απίστευτα (και πρωτόγνωρα για το νησί) επίπεδα για το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

http://kourdistoportocali.com/ipeople/culture/kp-156/

Δεν υπάρχουν σχόλια: