Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΓΚΡΙΖΕΣ ΖΩΝΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ: Ολη η αλήθεια για τη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο

Πολλά έχουν ακουστεί για την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τα νέα δεδομένα σχετικά με τις γκρίζες ζώνες. 
Το ενημερωτικό site  olympia.gr μας αριθμεί 17 λόγους για τους οποίους η Ελλάδα δεν πρέπει να αισθάνεται ότι κινδυνεύει να χάσει κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο από την παρουσία της Νατοϊκής Δύναμης.
1.Τo ΝΑΤΟ θα είναι ανάμεσα στα σύνορα Ελλάδας Τουρκίας και θα...
ελέγχει τις Τουρκικές Ακτές.
2.Τα συμμαχικά πλοία θα παρακολουθούν με όλα τα μέσα (Κάμερες, Ραντάρ, UAV, Drones) ότι ξεκινάει από την Τουρκία και θα διατάσσουν τη Τουρκική Ακτοφυλακή να τους επιστρέψει πίσω στην Τουρκία
3.Αν η διάσωση είναι σε ελληνικά χωρικά ύδατα την ευθύνη την έχει η Ελλάδα, αν είναι σε Τουρκικά η Τουρκια.
4.Τα συμμαχικά πλοία θα συμμετέχουν μόνο στην παρακολούθηση, αλλά ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνει διάσωση θα παραδίδουν τους διασωθέντες στην FRONTEX/ Τουρκική ακτοφυλακή ώστε να τους επιστρέψει
5.Οι Ελληνικές δυνάμεις θα έχουν τον πλήρη έλεγχο των Ελληνικών χωρικών υδάτων από τον Βορρά έως τον Νότο και το Καστελόριζο και τα Ιμια και όλες τις βραχονησίδες και τον Εναέριο χώρο.
6.Οι Τουρκικές δυνάμεις θα έχουν μόνο τον έλεγχο των δικών τους χωρικών υδάτων.
7.Τα Νατοϊκά πλοία μπορούν να ανεφοδιάζονται σε οποίο λιμάνι ή νησί απαιτηθεί ακόμη και σε αυτά που δεν θα ήθελαν οι Τούρκοι.
8.Τα Συμμαχικά πτητικά μέσα θα καταθέτουν σχέδιο πτήσης στο Ελληνικό FIR αν είναι να πετάξουν στον Ελληνικό FIR και αυτό περιλαμβάνεται στη συμφωνία και στο Τουρκικό αν είναι να πετάξουν στο Τουρκικό.
9. Οι Τούρκοι ίσως να θέλουν να συνεχίσουν τις παραβιάσεις να γίνονται πάλι βορά των Ελλήνων πιλότων, αλλά τώρα θα πρέπει να κάνουν υπερπτήσεις πάνω από συμμαχικά πλοία που δεν θα είναι και ότι πιο ευχάριστο για τους Συμμάχους.
10. Όλοι όσοι έχουν ξεκινήσει από τις Τουρκικές ακτές θα επιστρέφουν στις Τουρκικές ακτές, είτε είναι μετανάστες, είτε είναι πρόσφυγες, είτε είναι σε βάρκα είτε διασωθούν.Η συμφωνία γράφει (any person)
11.Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα της σύμβασης της Γενεύης να μην επιστρέψει όσους κινδυνεύουν αν επιστρέψουν στην Τουρκια (πχ Κούρδοι).
12. Η παραμονή στους χώρους διαμονής θα είναι προσωρινή και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Παρατηρήθηκε μάλιστα το φαινόμενο οι ίδιοι οι μετανάστες να μην θέλουν να παραμείνουν ούτε μια μέρα στην Ελλάδα αλλά να φύγουν στα σύνορα. Έτσι θα φτιαχτούν και νέες υποδομές 20.000 ατόμων κοντά στα σύνορα ώστε να φεύγουν ευκολότερα.
13. Σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες θα γίνεται βιομετρική ταυτοποίηση ώστε να ελέγχονται όλοι, ακόμη και οι παράνομοι.
14.Η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλία μέχρι να έρθει η βοήθεια από τον ΟΗΕ να ταυτοποιεί όλα τα παιδιά ασυνόδευτα/συνοδευόμενα ώστε να μην χαθεί ούτε ένα παιδί.
15. Σε ενημέρωση με τον ΟΗΕ το προσωπικό που θα χρειαστεί θα προσλαμβάνεται από τους κατοίκους των Περιοχών σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
16. Για τις προμήθειες και άλλες υπηρεσίες προτεραιότητα θα έχουν οι τοπικές επιχειρήσεις.
17. Από το περιστατικό στην Ρόδο μέχρι σήμερα έχουν ανεφοδιαστεί 200 πτήσεις πολεμικών και πολιτικών αεροσκαφών.
Για όσους απορούν γιατί στην Ελλάδα το ΝΑΤΟ κι όχι στην Τουρκια.
Το ΝΑΤΟ από την πρώτη ημέρα που οι Τούρκοι έριξαν το Ρωσικό Su-24 δεν ήθελαν να εμπλακούν σε διαμάχη με την Ρωσία για κανένα χατήρι του Νταβούτογλου, πόσο μάλλον που βγαίνουν στο φως οι σχέσεις του με το ISIS, όσο και να μην θέλουν τον Ασαντ περισσότερο δεν θέλουν τους Ισλαμιστές του ISIS και την Al Qaeda. Η συμμέτοχη αποδεικνύει ότι η Ελλάδα είναι η πρώτη σταθερή χώρα στην Περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: