Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Ο Άκης ο φτωχομπινές…

Έχετε σκεφτεί ποτέ την περίπτωση να ερχότανε ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και να μην ήμασταν μια χώρα υπό καθεστώς χρεοκοπίας;

Να ήμασταν για παράδειγμα στην κανονικότητα του 2005 έστω και αν εκείνη η ευημερία ήταν επίπλαστη και με δανεικά χρήματα. 
Φυσικά και η όλη υπόθεση είναι μη ρεαλιστική γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα περιθωριακό λαϊκίστικο κόμμα...
υ επενδύει μόνο στη διαμαρτυρία και στον λαϊκισμό αλλά ας υπερβούμε για λίγο την ζοφερή πραγματικότητα.
Εσείς μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί αλλά εγώ το σκέφτομαι από χθες και πιστεύω πως μπορώ να προσεγγίσω ρεαλιστικά το ζήτημα. 
Έχουμε και λέμε λοιπόν…
Αν δεν ήμασταν χρεοκοπημένοι:
1) Ο ράπερ της Νεολαίας δεν θα είχε διορίσει μόνο τρεις συγγενείς του σαν μετακλητούς αλλά και όλη τη παρέα του σαν μόνιμους. Πιθανότατα σε θέσεις που η πληρωμή θα γίνονταν κανονικά ασχέτως αν «τα κολλητάρια» δεν πατούσαν ποτέ.»Τους φίλους τους διαλέγουμε για αυτό δεν τους παιδεύουμε» που λέει και μια προδομένη αοιδός.
2)Ο Φλαμπουράρης θα είχε αναλάβει όλα τα κατασκευαστικά έργα για όλες τις περιφέρειες. Και κανένας δεν θα τολμούσε να θέσει θέμα ασυμβίβαστου γιατί πρώτη φορά αριστερά και τρώει ψωμάκι ο κόσμος κτλ κτλ.
3)Ο Σταθάκης με τον μισθό του καθηγητή θα είχε ξεχάσει να δηλώσει όλα τα εκατομμύρια και όλα του τα ακίνητα. Και θα τον έβρισκαν. Και θα έβγαινε πάλι λάδι.
4)Η Σβίγκου θα διόριζε τον γκόμενο της που είναι 31 ετών φοιτητής χωρίς πτυχίο σαν επιστημονικό σύμβουλο. Και πριν από αυτόν θα είχε διορίσει τη μάνα του για να την καλοπιάσει. Και την αδελφή του. Και θα τους έβγαζε και δυο συντάξεις από τους παππούδες που πέθαναν πριν δέκα χρόνια.
5)Ο Λαφαζάνης, ο Στρατούλης και η Ζωή θα ήταν ακόμη μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αφού δεν θα υπήρχαν τα μνημόνια της καταστροφής. Η Ζωή θα ξεκινούσε την συνέντευξη τύπου κάθε Παρασκευή απόγευμα και θα την τελείωνε Κυριακή μεσημέρι πριν τα ματς του Στοιχήματος. Συγχρόνως θα είχε αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην διεκδίκηση των Περσικών αποζημιώσεων. Ο Παναής θα έπινε τσίπουρα μέρα νύχτα με τον Λεουτσάκο (τι να κάνει αυτή η ψυχή;) και τον Στρατούλη θα τον είχαν αφήσει στο Σύνταγμα να διαδηλώνει μόνος του για να μην μπλέκεται στα πόδια τους.
6)Ο Κατρούγκαλος θα έπαιρνε προμήθεια 48% για κάθε νέα πρόσληψη,36%για κάθε συμβασιούχο ορισμένου χρόνου και 500000 σταυρούς.
7)Ο Μυλόπουλος θα ήταν ταυτόχρονα πρύτανης του ΑΠΘ, ΔΣ στην ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και επιστημονικός σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης(Με Παπαγεωργόπουλο). Η τουαλέτα του υπολογίζεται πως θα κόστιζε περί το μισό εκατομμύριο ευρώπουλα.
8)Η Περιστέρα δεν θα χρειαζόταν να καταπίνει χιλιόμετρα για να διδάξει στην Δυτ. Μακεδονία. Θα της είχε κάνει ο Αλέξης ένα πανεπιστήμιο κοντά στο σπίτι.Τόσα έχουμε στο ένα παραπάνω κολλήσατε;
9)Πρόεδρος της ΝΔ θα ήταν ο Καμμένος καθώς μόνο αυτός θα μπορούσε να παίξει στα ίσια τον Αλέξη Τσίπρα σε μια τιτανομαχία της πολιτικής.
10)Στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ θα είχανε τον Άκη τον Τζοχατζόπουλο να τους φέρνει τους καφέδες. Σε κάθε καφέ που πήγαινε του έδιναν μια καρπαζιά και τον αποκαλούσαν φτωχομπινέ. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως κοτζάμ Υπουργός έκανε τόσο λιτό γάμο.
Αυτά και άλλα πολλά φυσικά θεωρώ πως θα είχαν συμβεί αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλεγεί σε περίοδο πολιτικής ομαλότητας. Και φυσικά όποιος ανάλγητος νεοφιλελέ τολμούσε να κάνει κριτική θα πήγαιναν οι φάπες και τα μπινελίκια σύννεφο. Γιατί σύντροφοι, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κάθε λέξη του Συντάγματος.

Νεολίμπεραλ

Δεν υπάρχουν σχόλια: