Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016

ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ! Στο Αιγαίο στήνεται η «τέλεια καταιγίδα»

Όλα δείχνουν ότι κατευθυνόμαστε προς την “τέλεια καταιγίδα” στο Αιγαίο. Η Τουρκία μοιάζει ασυγκράτητη όχι επειδή είναι τόσο ισχυρή όσο πιστεύουμε, αλλά επειδή νοιώθει κι αυτή να απειλείται.
Η βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα -εξαιρετικά ύποπτη- επιβαρύνει κι άλλο το κλίμα και δίνει ένα ακόμη “άλλοθι” στο καθεστώς Ερντογάν για όσα ετοιμάζεται να επιβάλλει δια των όπλων στο έδαφος της Συρίας. Οι Κούρδοι είναι ο εφιάλτης και ο στόχος των Τούρκων...

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο η Άγκυρα έχει κυριολεκτικά αποθρασυνθεί. Δεν περνά ούτε ένα 24ωρο χωρίς να προκαλέσει. Και όλες οι κινήσεις της πλέον θέτουν ευθέως ζητήματα αμφισβήτησης κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας.
Οι δεσμεύσεις περιοχών, οι υπερπτήσεις και οι διεκδικήσεις… νησιών είναι καθημερινό πρόβλημα και ο κίνδυνος να βρεθεί η αφορμή που θα μας οδηγήσει σε μια σοβαρή ελληνοτουρκική κρίση υπαρκτός, σύμφωνα με το Militaire.gr.
Η Τουρκία μας πιέζει σ΄ όλα τα επίπεδα. Στρατιωτικά και διπλωματικά. Χρησιμοποιεί ως όπλο το προσφυγικό βάζοντας πλέον ακόμη και το Καστελόριζο στα νησιά “αποβάσεως” που επιλέγουν οι Τούρκοι δουλέμποροι.
“Παιχνίδια κυριαρχίας” στο Αιγαίο παίζουν οι Τούρκοι αξιοποιώντας στο μέγιστο βαθμό το θέμα της έρευνας και διάσωσης προσφύγων και μεταναστών. Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής έφθασε μέχρι …τη παραλία στο νησάκι Παναγιά στις Οινούσσες συνοδεύοντας φουσκωτό με πρόσφυγες και μετανάστες! Καμία προσπάθεια …επαναπροώθησης δεν έγινε φυσικά αν και η τουρκική ακτοφυλακή είχε εντοπίσει το φουσκωτό από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.
Επί της ουσίας …το συνόδευσε μέχρι την παραλία του νησιού!
Που ήταν το ΝΑΤΟ; Πολύ…δυτικά, όπως είναι από την πρώτη ημέρα που υποτίθεται ότι άρχισαν οι περιπολίες του στο Αιγαίο!
Το περιστατικό στις Οινούσσες έγινε την ίδια περίπου ώρα που ένα αεροσκάφος CN 235 της Τουρκίας πετούσε πάνω από το Κουνελονήσι και το Αγαθονήσι, συμμετέχοντας κι αυτό σε “επιχείρηση έρευνας διάσωσης”!
Όλη αυτή η παραβατική συμπεριφορά έχει την απόλυτη κάλυψη των Ευρωπαίων “εταίρων” μας και την ανοχή των ΗΠΑ.
Δεν έχει κανένα απολύτως νόημα να κάνουμε διαπιστώσεις για τα αυτονόητα. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε ως χώρα για να αντιμετωπίσουμε την εις βάρος μας κατάσταση. Δυστυχώς αυτό που συνηθίσαμε να λέμε τα τελευταία χρόνια “πολιτικό προσωπικό” της χώρας αφού για ηγέτες δεν μπορεί κανείς να μιλήσει, δεν εμπνέει καμία απολύτως εμπιστοσύνη!
Η Αθήνα σταθερά ακολουθεί την τακτική της… “στρατηγικής ψυχραιμίας”. Σε σημείο υπερβολής όπως φάνηκε και με την υπόθεση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους που δεν προσγειώθηκε ποτέ στη Ρόδο!
Δυστυχώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν δείχνουν να έχουν κατανοήσει την πορεία προς την “τέλεια καταιγίδα”.
Δεν διαπιστώνουμε να υπάρχει κάποια αγωνία για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο.
Δεν ακούσαμε τίποτα για κάποια συνάντηση πολιτικών αρχηγών για να χαραχθεί μια κοινή θέση και γραμμή στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας.
Οι πολιτικοί μας από το πρωί έχουν πιάσει ξανά… στασίδι στα τηλεοπτικά παράθυρα και ασχολούνται με μεγάλο πάθος και ένταση με τα όσα είπε ο κ. Σγουρίδης για τις προεκλογικές υποσχέσεις Τσίπρα που δεν εκπληρώθηκαν!
Έχουμε πολλά παθήματα στα ελληνοτουρκικά. Τα Ίμια ήταν το τελευταίο και πιο σοβαρό. Δεν μάθαμε απολύτως τίποτα. Η κατάσταση σήμερα είναι σαφώς χειρότερη για εμάς από ότι ήταν το 1996. Γι αυτό και απαιτείται σήμερα και όχι αύριο, να σοβαρευτούμε και να προετοιμαστούμε για τα πολύ δύσκολα που είναι μπροστά μας.
Η Ελλάδα δεν μπορεί να παραμένει παθητική και άβουλη σ΄ όσα με πολύ θράσος προσπαθούν της επιβάλλουν “εταίροι”, “σύμμαχοι” και η “άτακτη” Τουρκία. Δεν μιλάμε για …πολέμους και συρράξεις. Αναφερόμαστε σε κινήσεις που έχουν να κάνουν με την διπλωματία και την πολιτική, την εικόνα της χώρας προς τα έξω. Εκεί που τα τελευταία χρόνια άλλοι αποφασίζουν για εμάς χωρίς να μας ακούν.
Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να μιλά, να απαιτεί και να βάζει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τα δικά της θέματα. Για να γίνει αυτό αποτελεσματικά θα πρέπει να εμφανίζεται ισχυρή και ενωμένη.
Αυτό πρέπει να το καταλάβουν άμεσα όλοι όσοι κυβερνούν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν αυτή τη χώρα.
Γιατί έτσι όπως το πάνε, είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να μην έχουν τίποτα να κυβερνήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: