Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις… «Έφαγαν» τον Σφακιανάκη για να ελέγξουν πλήρως το Διαδίκτυο – ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ!

Σάλο έχει προκαλέσει στις τάξεις της ΕΛΑΣ η απόφαση της νέας ηγεσίας να απομακρύνει τον Μανώλη Σφακιανάκη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει και πολιτικές αντιδράσεις. Από νωρίς το βράδυ άρχισε να κυκλοφορεί η φήμη περί «απομάκρυνσης – βόμβα» Σφακιανάκη χωρίς ωστόσο να...
επιβεβαιώνεται επίσημα.
Ωστόσο λίγο μετά τις 11 το βράδυ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση με της τοποθετήσεις των Υποστράτηγων ανάμεσα σε αυτούς και ο Μανώλης Σφακιανάκης τοποθετήθηκε «από Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος/Α.Ε.Α. στον Κλάδο Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού/Α.Ε.Α., ως Προϊστάμενος». Η μετάθεση αυτή χαρακτηρίζεται υποβάθμιση και προφανώς θέτει ζήτημα μελλοντικής αποστρατίας του.
Η μετάθεση έγινε με κατεπείγον σήμα που υπογράφεται από τον νέο αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα.
Νωρίτερα και όσο κυκλοφορούσαν οι φήμες, συνεργάτες του κ. Σφακιανάκη έκαναν λόγο για παράξενη μεθόδευση την οποία ο ίδιος δεν φαίνεται να αποδέχεται. Έλεγαν μάλιστα ότι θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες προκειμένου να αποτρέψει αυτή την μετακίνηση. Μάλιστα σημείωναν ότι κανείς από τη νέα ηγεσία δεν επικοινώνησε μαζί του προκειμένου να τον ενημερώσει για αυτή την μετακίνηση και συμπληρώνουν με νόημα: «Ο Στρατηγός θα σκεφθεί τι θα πράξει».
Δεν χωρά αμφιβολία ότι πίσω από αυτή την κίνηση υπάρχουν πολιτικά κίνητρα και φυσικά με την πλήρη συμμετοχή του Μαξίμου. Ο Μανώλης Σφακιανάκης «αποκεφαλίζεται» από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μία ημέρα μετά τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ότι η κυβέρνηση θέλει να βάλει τάξη στο Διαδίκτυο. Όλοι μπορούν να αντιληφθούν τι εννοεί «τάξη στο διαδίκτυο» η συγκεκριμένη κυβέρνηση.
Η απόφαση αυτή αναμένεται να προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις και κανείς δεν γνωρίζει τις εξελίξεις που θα πυροδοτήσουν.
Χαρακτηριστική είναι η αντίδραση του γνωστού δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε την είδηση έγραψε άρθρο με τίτλο: «Η απομάκρυνση του Σφακιανάκη είναι μήνυμα για έλεγχο και του Διαδικτύου»
« Αν αληθεύει η είδηση ότι ο Μανώλης Σφακιανάκης, απομακρύνθηκε από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, θεωρώ ότι τα όρια που έχει μια κοινωνία απέναντι στο άκρατο κομματισμό και την παντελή έλλειψη αξιοκρατίας, μόλις παραβιάστηκαν.
Και λέω «εάν αληθεύει η είδηση» διότι αρνούμαι να πιστέψω ότι ένας άνθρωπος σαν τον κ. Σφακιανάκη που έχει εργαστεί με μνημειώδη προσήλωση, συνέπεια και επαγγελματισμό όλα αυτά τα χρόνια, απομακρύνεται από ένα καίριο πόστο, σαν αυτό της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Και γράφω αυτές τις γραμμές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, μια χώρα που δεν διανοείται να αντικαταστεί ότι καλύτερο διαθέτει από ένα τόσο νευραλγικό πόστο. Μια χώρα που δεν υποκύπτει ποτέ σε κομματικές πιέσεις, όταν διακυβεύεται η ασφάλεια της σε οποιονδήποτε τομέα. Μια χώρα που αξιοποιεί διαχρονικά το βαρύ πυροβολικό της και δεν το βάζει σε αποστρατεία για να ικανοποιήσει τις εκάστοτε κομματικές ορέξεις.
Αν ο κ. Σφακιανάκης πράγματι έχει απομακρυνθεί από την θέση του, θα πρέπει να μας εξηγήσουν οι “σύντροφοι” του ΣΥΡΙΖΑ, τον λόγο. Και ο λόγος αυτός -εάν υπάρχει- θα πρέπει να είναι απολύτως πειστικός διότι σε αντίθετη περίπτωση απλώς επιβεβαιώνουν τους φόβους ότι οδηγούν την χώρα που παρέλαβαν πριν από ένα χρόνο, στην απόλυτη παρακμή. Εκτός και αν οι κύριοι της κυβέρνησης, μετά το τηλεοπτικό τοπίο που σκοπεύουν να αλώσουν, επιθυμούν οργανωμένα και την άλωση του διαδικτύου.
Ολοι γνωρίζουμε ότι ο Μανώλης και οι συνεργάτες του έσωσαν πολλά παιδιά από αυτοκτονίες, σταμάτησαν εκβιασμούς και έβαλαν μία τάξη στο Διαδίκτυο.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: