Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

«ΩΡΟΛΟΓΙΑΚΗ ΒΟΜΒΑ» ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΜΑΞΙΜΟΥ! Το προσφυγικό μοχλός κατάρρευσης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας

Το ένα μέτωπο με το άλλο ανοίγει για την ελληνική κύβερνηση, που πλέον φαίνεται αδύναμη να παρέμβει στις εξελίξεις.

Ο συνδυασμός προφυγικού και μνημονίου εξελίσσεται σε καθοριστικός παράγοντας για την πρόκληση πολιτικών αναταράξεων. 
Ειδικά, το προσφυγικό μπορεί να μετατραπεί και σε μοχλό κατάρρευσης...
της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ωστόσο, όπως γράφει σήμερα η εφημερίδα «Ανεξαρτησία», οι κλυδωνισμοί του μπορούν να επηρεάσουν τόσο την ηγεσία της ΝΔ όσο και τα κόμματα της μείζονος αντιπολίτευσης. Η έκταση και οι πολιτικές παρενέργειες του θέματος, όπως σημειώνουν βουλευτές από όλες τις πτέρυγες του κοινοβουλίου, δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μεμονωμένα ούτε από την κυβέρνηση Τσίπρα, ούτε ακόμα και από μια μελλοντική κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Η σύσκεψη πολιτικών αρχηγών
Στο πλαίσιο αυτό εντάθηκε και η πρόταση της Φώφης Γεννηματά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη σύσκεψη πολιτικών αρχηγών. Μπορεί όμως να ανατρέψει τα δεδομένα η διεξαγωγή μιας τέτοιας σύσκεψης; Οι υπάκουες ηγεσίες του νέου «δικομματικού» συστήματος, παρ” ότι εκτελούν και προσυπογράφουν τις εντολές των εταίρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών, είναι θεατές στα παρασκηνιακά διπλωματικά παιχνίδια. Έχουν μετατραπεί σε έρμαια των σχεδίων Άγκυρας, Βερολίνου, Βρυξελλών και ΝΑΤΟ.
Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση «φοβάται» ότι αν δεν αναπτυχθεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τότε είναι θέμα «λίγων ημερών να κλείσουν τα σύνορα» των χωρών των δυτικών Βαλκανίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: