Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Θέλουν εκλογές; Θα τις έχουν!

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβηθεί τις εκλογές! 

Η απάντηση σε κάθε είδους εκβιασμό θα πρέπει να είναι άμεση: 

Αν δεν μπορούν να κυβερνήσουν, να παραιτηθούν! 

Και καλό είναι να μην ψάξουν να βρουν ασπίδα προστασίας σε δραματοποιημένες συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο, επικαλούμενοι... το «εθνικό συμφέρον». 

Το συμφέρον της πατρίδας δεν ταυτίζεται με τα ατελείωτα ψέματά τους.

Το πιο πιθανό σενάριο είναι να παρουσιάσουν ένα πακέτο μέτρων για το ασφαλιστικό, το φορολογικό, το αγροτικό και τα εργασιακά και να ζητήσουν τη «συναίνεση» της αντιπολίτευσης. Θα επιχειρήσουν να «φορτώσουν» για άλλη μία φορά στη Νέα Δημοκρατία το μπαλάκι των δικών τους ευθυνών. Κάτι σαν κι αυτό που έγινε το περασμένο καλοκαίρι. Θα ζητήσουν από την αντιπολίτευση να ψηφίσει τις δικές τους συμφωνίες και οι ίδιοι θα δηλώνουν την… επαναστατική τους συνέπεια! Όταν, λοιπόν, δείτε τον φίλο του πρωθυπουργού Προκόπη Παυλόπουλο να καλεί για τσάι τους αρχηγούς των κομμάτων, θα ξέρετε! Η αντίστροφη μέτρηση θα έχει ξεκινήσει…

Η Νέα Δημοκρατία δεν πρέπει να φοβηθεί τις εκλογές. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να πιστέψει στο σενάριο του «ώριμου φρούτου». Αν θέλει να μείνει στην ιστορία, θα πρέπει να σηκώσει από κάτω το γάντι που θα του πετάξουν και να μην αρνηθεί να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν. Η χώρα σήμερα δεν κυβερνιέται. Καταρρέει καθημερινά κάτω από το βάρος των προβλημάτων που δημιουργεί η ανεύθυνη πολιτική των μαθητευόμενων μάγων της αριστεράς.

Η Νέα Δημοκρατία είναι ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που μπορεί αυτήν τη στιγμή να ηγηθεί μιας εθνικής προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της χώρας. 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης οφείλει να αναζητήσει τους ικανούς και να σχηματίσει έναν ισχυρό μεταρρυθμιστικό στρατό που θα σαρώσει τα πάντα στον διάβα του.

Δεν υπάρχει άλλος χρόνος, είναι απαραίτητο να παρουσιαστεί άμεσα μία αξιόπιστη κυβερνητική πρόταση προς τον λαό, όπως και τα στελέχη που θα την υλοποιήσουν! Η σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο κτίζεται. Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν όλη την αλήθεια. Ποια είναι η πραγματική κατάσταση, ποιες είναι οι εναλλακτικές που υπάρχουν, ποιες είναι οι προτάσεις και ποιοι θα κληθούν να τις εφαρμόσουν.

Θέλουν εκλογές; Θα τις έχουν! 
Θέλουν «συναίνεση»; Ας την αναζητήσουν στους «συμμάχους» τους. 
Θέλουν να είναι χρήσιμοι; Τότε, ας αποφασίσουν, επιτέλους, να κυβερνήσουν. Κι αν δεν μπορούν, να παραιτηθούν! 
Δεν μπορούν να κρύβονται άλλο πίσω από τα τερατώδη ψέματά τους.

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: