Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ! Η κυβέρνηση βάζει μπροστά τις… εκλογές για να γλυτώσει από τις απαιτήσεις των δανειστών


Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προμηνύονται ενόψει του ασφαλιστικού και με φόντο τις κινητοποιήσεις των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, ενώ οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν κατάρρευση του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον ο Αλέξης Τσίπρας, όπως αναφέρεται σε...
σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ανεξαρτησία» δέχεται εισηγήσεις για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες , όπως σας είχαμε γράψει στο Ε Μ ΠΡΟ Σ από τις 13 Ιανουαρίου ΕΔΩ, σε περίπτωση που οι δανειστές επιμείνουν να ζητάνε αιματηρές περικοπές στις συντάξεις. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές «με το ζόρι μπορούμε να περάσουμε από τη Βουλή το σχέδιο Κατρούγκαλου. Αντε να δεχτούμε και κάτι λίγο παραπάνω. Αν, όμως, πέρασει η γραμμή των σκληρών και μας ζητήσουν πράγματα που δεν μπορύμε να δώσουμε, δεν μας αφήνουν άλλη επιλογή από το να αρνηθούμε». Όπως ακούγεται εντός του Μεγάρου Μαξίμου «δεν μπορούμε σε καμία περίπτωση να κόψουμε τις κύριες συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ».
Στο πλαίσιο αυτό, η άποψη που κυριαρχεί στο πρωθυπουργικό επιτελείο είναι «αν είναι να φύγουμε, θα φύγουμε με εκλογές. Οικουμενική από αυτη τη Βουλή ή κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να δεχθεί».
Την ίδια στιγμή συγκροτήματα του Τύπου, μιλούν πλέον ανοιχτά για εκλογές. Το «Βήμα» στο χθεσινό κύριο άρθρο του σημείωνε: «Η δημοκρατία όμως δεν έχει αδιέξοδα: Εκλογές! Γιατί όχι;».
Οι δυο τάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου
Στο μεταξύ, στη στενή ηγετική ομάδα, γύρω από τον πρωθυπουργό, αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο τάσεις. Υπουργοί όπως οι Ν. Παππάς,Ολ. Γεροβασίλη, Χρ. Σπίρτζης τάσσονται υπέρ των εκλογών, σαν μια«κίνηση δυναμικής φυγής», εκτιμώντας ότι έτσι θα περιορίσουν τις απώλειες του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην απέναντι πλευράς, βρίσκονται οι Γ. Δραγασάκης, Ευκ.Τσακαλώτος και Γ. Σταθάκης, οι οποίοι τάσσονται κατά των εκλογών και εκτιμούν ότι υπάρχουν αφενός περιθώρια «ελιγμών» απέναντι σε ΔΝΤ και Βερολίνο και αφετέρου δυνάμεις εντός του κοινοβουλίου, οι οποίες μπορούν να ενισχύσουν την κυβερνητική πλειοψηφία, αν υπάρξει «ανταρσία» βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα, η εν λόγω «ομάδα» δεν αποκλείει και το σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης, κάτι που -επί του παρόντος τουλάχιστον- απορρίπτει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: