Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΦΟΒΑΤΑΙ ΝΕΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ! Τριγμοί στη συγκυβέρνηση από την γκρίνια των βουλευτών με φόντο το «ξύλο» των Συριζαίων στα μπλόκα των αγροτών


Συναγερμός έχει σημάνει στο Μέγαρο Μαξίμου και πλέον είναι έκδηλος ο φόβος για νέο αντάρτικο βουλευτών στην ψηφοφορία του ασφαλιστικού όταν αυτό πάει στη Βουλή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη το επιτελείο του πρωθυπουργού έχει γίνει αποδέκτης της γκρίνιας αρκετών βουλευτών, οι οποίοι δηλώνουν τρομαγμένοι βλέποντας...
για τις επιθέσεις όσων Συριζαίων παρευρεθούν -για τον οποιοδήποτε λόγο- στα μπλόκα των αγροτών. Πως αλλιώς, άλλωστε, θα μπορούσε να ερμηνευθεί το μήνυμα που έστειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος -αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν εξετάζει την απόσυρση του ασφαλιστικού- τόνισε: «ηπαράδοση της έδρας σε περίπτωση διαφωνίας είναι, ούτως ή άλλως, ηθική υπορεώση του διαφωνούντος. Πολύ περισσότερο όταν ο διαφωνών έχει εκλεγεί με κομματική επιλογή, με λίστα, όταν γνωρίζει πριν εκλεγεί ποιο πρόγραμμα πρέπει αναγκαστικά να ακολουθηθεί και όταν μπορεί να αντιληφθεί ότι δεν είναι περισσότερο επαναστάτης ή φιλολαϊκός από τους υπόλοιπους που στοιχίζονται στον αγώνα που δίνουμε».
Ωστόσο, οι αγρότες έχουν στείλει σαφές μήνυμα προς τους βουλευτές της περιφέρειας ότι σε περίπτωση που ψηφίσουν το ασφαλιστικό να μην τολμήσουν να πατήσουν ποτέ το πόδι τους στην επαρχία. Ενδεικτικό της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί ότι ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με βασικό πυρήνα τα μέλη της ομάδας των «53» μεταξύ των οποίων οι Β.Κατριβάνου, η Αν. Καββαδία και ο Χρ. Καραγιαννίδης εκφράζουν τις αντιρρήσεις του στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. Την ίδια στιγμή, ερωτηματικό αποτελεί η στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (φέρεται να παίζει τον ρόλο του επικεφαλής των «53») ο οποίος όμως έχει μείνει σε απόσταση ασφαλείας όσον αφορά στο ασφαλιστικό.
Πάντως, θα πρέπει να σημειωθεί ότι εντός του Μεγάρου Μαξίμου«κυκλοφορούν» αρκετοί δικηγόροι, οι οποίοι πλήττονται από την πρόταση Κατρούγκαλου και έχουν αρχίσει τις… γκρίνιες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: