Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Ευάγγελος Μεϊμαράκης: Έχασα γιατί… (video)

image
Πρώτη τηλεοπτική εμφάνιση, η οποία είχε προγραμματιστεί πριν από την ήττα του στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ, πραγματοποίησε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο υποψήφιος για την προεδρία και πρώην μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ μίλησε για την προεκλογική εκστρατεία, το αποτέλεσμα και παρέθεσε τους λόγους που συνέβαλαν στην ήττα του από τον Κυριάκο Μητσοτάκη...
μιλώντας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.
Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αποκάλυψε ότι ήταν «ψυχολογικά προετοιμασμένος» για την ήττα καθώς και είπε πως περίμενε να χάσει με μεγαλύτερη διαφορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Μου συνέβη ένα θλιβερό γεγονός με επηρέασε ψυχολογικά και με έριξε. Ο θάνατος της αδελφής μου. Με βρήκε χωρίς πολλά ψυχολογικά αποθέματα ο β' γύρος, δεν κινήθηκα όσο θα έπρεπε» παραδέχθηκε και πρόσθεσε: «Εγώ περίμενα ότι θα έχανα πολύ περισσότερο».
Ευχήθηκε καλή επιτυχία στον νέο πρόεδρο δεσμευόμενος ότι είναι παρών και θα τον στηρίξει. Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε στεναχωρημένος από τη συμπεριφορά συνυποψηφίων του όλο αυτό το διάστημα. Όπως είπε «ήμουν προβληματισμένος από όλη αυτή τη διαδικασία για το αν θα έπρεπε να συμμετάσχω». Δεν ήθελα να πάω για πρόεδρος μου προέκυψε. Άρα μετά το αποτέλεσμα των εκλογών, εγώ έπρεπε να είμαι υποψήφιος - είτε εκλεγόμουν είτε όχι», συμπλήρωσε. Ανέφερε πολλές φορές ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν δεν είχε γίνει το φιάσκο της 22ας Νοεμβρίου.
Ερωτηθείς γιατί δεν πήρε κανέναν για να τον στηρίξει, όπως παραδέχθηκε άλλωστε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, απάντησε: «Δεν πήρα ούτε για χρόνια πολλά τον Τζιτζικώστα, αφενός για να μην παρεξηγηθώ, αφετέρου γιατί αν μπεις σε μια τέτοια διαδικασία η άλλη πλευρά αποκτά δικαιώματα». Ωστόσο, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε αιχμές για την σύμπραξη συνυποψηφίων υπέρ Μητσοτάκη λέγοντας «δεν πιστεύω ότι τυχαία βρέθηκαν όλοι μαζί στα Θεοφάνεια στη Θεσσαλονίκη».
Για τη στήριξη από τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε πως η στήριξή του τον βοήθησε και πως ήταν τιμή του να τον στηρίξει ένας πρώην πρωθυπουργός. Σε αντίστιξη είπε πως στεναχωρήθηκε που δεν τον στήριξε ο Αντώνης Σαμαράς. Ενώ αποκάλεσε αντιστόρητους όσους υποστηρίζουν ότι «τελειώσε ο καραμανλισμός».
Τέλος, για τον περίφημο διάλογο με τα... γαλλικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης απάντησε: «Σιγά μωρέ, όλοι γαλλικά μιλάνε».

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: