Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΑ ΠΡOΘΥΡΑ ΕΜΦΥΛΙΟΥ Η ΤΟΥΡΚΙΑ-Στρατιώτες σκοτώνουν Κούρδους και το PKK απειλεί τις μεγάλες πόλεις!


Μυρίζει «μπαρούτι» μέσα στην Τουρκία όπου το Κουρδικό PKK είναι έτοιμο να περάσει στην αντεπίθεση, με μεταφορά των ενόπλων αντιπαραθέσεων μέσα στα μεγάλα αστικά κέντρα

Όπως γίνεται γνωστό, η Άγκυρα έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις σε...
νοτιοανατολικές περιοχές της Τουρκίας όπου κατοικεί τεράστιος αριθμός κουρδικού πληθυσμού, με μεγάλο αριθμό θυμάτων.
Όπως  αναφέρει το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων  FiratHaber,  η επιτροπή Νέων Πολεμιστών του κουρδικού PKK που συνεκλήθη στην περιοχή Kantil στο βόρειο, ορεινό Ιράκ, τονίσε πως πρέπει να υπάρξει άμεση απάντηση και μάλιστα σκληρή απέναντι στην επιθετικότητα της Άγκυρας, η οποία εφαρμόζει εμπόλεμη κατάσταση με τεράστια καταπίεση κατά του κουρδικού πληθυσμού.
Έντονη αντιδραστικότητα και κινητικότητα φαίνεται να υπάρχει σε ορισμένα πανεπιστήμια που αποτελούν εστίες κατά της τουρκικής επιθετικότητας όπως τα πανεπιστήμια İTÜ, ODTÜ, Yüzüncü Yıl, Dilce και το πανεπηστημι0 Çukurova στην πόλη Άδανα.
Το PKK συσπειρώνει τους πολεμιστές του και τους καλεί να βρουν την κατάλληλη απάντηση στα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίων του κουρδικού λαού στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.
images
Όπως όλα δείχνουν και σύμφωνα με τις πληροφορίες από τουρκικά και κουρδικά δημοσιεύματα, αλλά και σύμφωνα με τον δημοσιογράφο-τουρκολόγο Νίκο Χειλαδάκη, το παιχνίδι με το κουρδικό ολοένα και «χοντραίνει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: