Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Τα σκυλιά ταξιδεύουν παρέα με το καραβάνι…

Ο επιχειρηματικός κόσμος δεν αντιμετώπισε την κρίση με αίσθημα πατριωτισμού. 

Οργανωμένα συμφέροντα είδαν στην κρίση μία ευκαιρία για να επεκτείνουν την κυριαρχία τους. 

Ακόμη και σήμερα σφάζονται πάνω στα ερείπια της χώρας για το ποιος θα πάρει τις τηλεοπτικές άδειες! 
Η επόμενη ημέρα δεν μπορεί να είναι ίδια με την προηγούμενη. 
Δικαιοσύνη και κανόνες για όλους! Δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη λύση!...


Πώς το είπαν εκείνο με τα σκυλιά;
Ότι γαβγίζουν την ώρα που το καραβάνι περνάει; 
Εμείς αυτό που βλέπουμε είναι ότι τα σκυλιά βαδίζουν μαζί με το καραβάνι και κατασπαράζουν παρέα με τους καμηλιέρηδες οποιονδήποτε άτυχο βρεθεί στον δρόμο τους!
Ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δεν κτύπησε την διαπλοκή, αλλά έκανε έναν ιστορικό συμβιβασμό με πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα. Ακόμη και σήμερα και μέσα σε αυτό το απίστευτο κλίμα της πλήρους διάλυσης των πάντων, γίνονται deals! Οι τηλεοπτικές άδειες βρίσκονται στην κορυφή των διεργασιών, με πλήθος παλαιών και νέων μεγιστάνων να συνωστίζονται στο Μέγαρο Μαξίμου!
Η εικόνα είναι αποκαρδιωτική. Αυτή είναι άραγε η… ηγεσία της μεγαλοαστικής τάξης που θα μας οδηγήσει στην επόμενη ημέρα; Αυτοί θα βάλουν χρήματα για να γίνουν επενδύσεις στη χώρα και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας;

Πώς το είπε ο κ. Τσίπρας; Με το ΔΝΤ ή με τα μπλόκα; 
Το σωστό δίλημμα είναι με τους μεταπράτες και τους ολιγάρχες ή με τις δυνάμεις της εργασίας! 
Αυτό θα έπρεπε να ρωτήσει ο κ. Τσίπρας. Κι η ερώτηση θα έπρεπε να γίνει προς τους στενούς του συνεργάτες. Αυτή η κυβέρνηση χάνει καθημερινά την απήχησή της στην κοινωνία, επειδή δεν έκανε αυτό που υποσχέθηκε. Δεν συμμάχησε με τις παραγωγικές δυνάμεις, αλλά συμβιβάστηκε με τη διαπλοκή.
Έναν χρόνο βρίσκεται στην εξουσία ο κ. Τσίπρας και διολισθαίνοντας κάθε μέρα προς την πλευρά των ισχυρών οικονομικά συμφερόντων, έφτασε στο σημείο να ταυτιστεί πλήρως μαζί τους. 
Η Αριστερά του κ. Τσίπρα έχει αναδείξει το θέμα των νέων τηλεοπτικών αδειών σε μέγιστο θέμα για τη διακυβέρνησή της, την ίδια ώρα που χιλιάδες κόσμου βρίσκεται στους δρόμους αγωνιώντας για την επιβίωσή τους!
Η επόμενη κυβέρνηση θα έχει πιθανότητες επιτυχίας μόνο αν προχωρήσει σε ένα new deal με τον επιχειρηματικό κόσμο. 
Αν φέρει κανόνες που θα ισχύουν για όλους και επιβάλλει έτσι την ισονομία. Στην Ελλάδα υπάρχουν παραγωγικές δυνάμεις που μπορούν να προσφέρουν σημαντικά στο έργο της ανασυγκρότησης της χώρας. Αρκεί να μπορέσουν να λειτουργήσουν σε ένα υγιές περιβάλλον.

Το μοναδικό deal που χρειάζεται να γίνει είναι ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο με όσους επενδύσουν, με όσους φέρουν πίσω τα χρήματά τους στη χώρα, με όσους συμμετάσχουν στην προσπάθεια για την ανοικοδόμηση της πατρίδας.
 
Όλοι οι άλλοι δεν μας ενδιαφέρουν και δεν πρέπει να μας ενδιαφέρουν. 
Όσοι δεν θελήσουν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια επιβίωσης του ελληνισμού, δεν μπορούν να έχουν λόγο στο μέλλον. 
Η χώρα τους χρειάζεται στα δύσκολα. Είναι η ώρα που διαλέγει κανείς πατρίδα και πλευρά. Αν θα ζήσει με τους συμπατριώτες του κοιτώντας τους στα μάτια ή με τις καταθέσεις του!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: